marți , 18 ianuarie 2022 4:19 pm
Iasi booked.net
-1°C

Iașul a câștigat titlul de Best Smart City Project

Miercuri, 11 decembrie 2019, în cadrul celei de-a IV-a Gale Smart City Industry Awards (SCIA) organizate la București, Municipiul Iași a câștigat marele premiu al evenimentului: Best Smart City Project.

Evenimentul, organizat de Asociația Română pentru Smart City, a mai acordat premiile speciale Mayor of the Year, Best Smart City Company, CEO of the Year, City Manager of the Year, Partner of the Year, Most Active Member și Smart City Industry Best Mass Media Suporter.

„Toți care am concurat meritam aceste premiu, toți cei care am înțeles că România trebuie să se schimbe într-o țară normală, racordată la Europa și la restul lumii. Această cale, smart, trebuie să o urmăm cu toții. Ca primari avem mai multe sarcini și trebuie să fim atenți la nevoile celor pe care îi reprezentăm. Între tehnologie și oameni trebuie să alegem oamenii, care au însă nevoie de tehnologie. Poate ar trebui reformat și conceptul: un oraș trebuie să fie și «smart» (deștept – n.r.) și «wise» (înțelept – n.r.)”, a declarat primarul Mihai Chirica, prezent la eveniment.

În cadrul Galei SCIA, municipalitatea ieșeană a câștigat și premiul la categoria Smart Government, subcategoria Digital City, pentru proiectul „Un nou început”. Proiectul, deja demarat de Primăria Municipiului Iași, urmărește implementarea unui program de mobilitate urbană bazat pe tehnologii digitale pentru a îmbunătăți experiența de călătorie cu transportul public a cetățenilor și protecția mediului.

Municipiul Iași a câstigat și un premiu la categoria Smart Citizen, subcategoria Citizen Engagement, pentru proiectul Iași Smart City (iasismartcity.ro), dezvoltat în parteneriat cu Comunitatea de Inteligență Artificială din Iași.

În cadrul evenimentului a fost lansat cel mai important demers național de dezvoltare a comunităților creativ-inteligente, Carta România 2030, la care Primăria Municipiului Iași a aderat. Inițiativa încurajează factorii decizionali din România, autoritățile centrale și locale, să-și asume valori și deziderate comune pentru progresul societății.

SCIA este un eveniment anual conceput pentru a recunoaște și promova ideile, proiectele, persoanele, instituțiile guvernamentale, asociațiile și companiile implicate în industria smart city din România. Obiectivul principal al evenimentului este de a încuraja inovarea și competitivitatea în administrația publică și de a stimula performanța în guvernare, urmând ca locuitorii să simtă o îmbunătățire semnificativă a calității vieții.

Ediția a IV-a a evenimentului a fost dedicată proiectelor în curs de implementare. În concurs au putut înscrie proiecte antreprenori și startup-uri, companii relevante din domeniu (integratori, IoT, mobilitate, energie, mediu etc.), instituții guvernamentale (ministere, departamente, direcții etc.), primării și consilii județene, companii de utilități din sectorul public, organizații neguvernamentale, asociații și instituții, consorții publice sau private, centre de cercetare și inovare și instituții academice și universitare. La ediția din acest an a evenimentului au fost înscrise 103 proiecte.

 

Recomandări

Cum arată prima stradă smart din România

Prima stradă smart din România se află în Cluj Napoca și a fost finalizată recent. …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *