miercuri , 20 ianuarie 2021 5:32 am
Iasi booked.net
-1°C

Municipalitatea vrea să modifice esplanada Teatrului Național. Fântânile arteziene vor fi demolate

Municipalitatea a lansat o licitaţie pentru proiectul tehnic de amenajare a esplanadei Teatrului Naţional. Una dintre modificările radicale vizează demolarea actualelor fântâni arteziene.

În zona dinspre bld. Ştefan cel Mare se va realiza în ax un bazin decorativ, de formă circulară, cu jocuri de apă şi lumini. Forma circulară a băncilor perimetrale aleii ce înconjoară bazinul asigură vizibilitate atât spre catedrală, cât şi spre teatru.“, se arată în caietul de sarcini.

O altă lucrare de intervenţie este legată de reamplasarea celor patru statui existente pe partea de nord a traseului pietonal central.

În zona dinspre teatru, în locul fântânilor existente se propun: un mic amfiteatru orientat spre sud, sub care sunt amplasate spaţiile administrative şi de control ale parcului şi o grupare florală spaţială, ambele însoţite de mici fântâni decorative. De o parte şi de alta a axului central, deschis, s-au prevăzut alei sinuoase în umbra vegetaţiei înalte.“, se mai precizează în documentaţie.

Esplanada va fi mobilată urban cu noi bănci şi coşuri de gunoi, iar parcul va fi dotat cu corpuri de iluminat în finisajul aleilor, încastrate în gazon. Lucrările de intervenţie sunt propuse pe o suprafaţă de aproape 10.000 mp, în baza unui proiect realizat de firma Arc Design anul trecut.

Noul contract de proiectare, în valoare de 120.000 lei, vizează realizarea documentaţiile tehnice şi obţinerea tuturor avizelor necesare pentru eliberarea autorizaţiei de construire.

Termenul este de 2 luni de la semnarea contractului. Ulterior, odată finalizat proiectul tehnic, Primăria Iaşi poate lansa licitaţia pentru execuţia efectivă a lucrărilor.

Recomandări

A fost anulată licitația STB, câștigată de Electroputere VFU Pașcani

Electroputere VFU Pașcani a fost declarat câștigătorul licitației pentru 40 de tramvaie, cu posibilitatea suplimentării …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *