marți , 21 septembrie 2021 11:51 pm
Iasi booked.net
-1°C

Municipalitatea ieșeană vrea o nouă zonă de agrement: 3 milioane de euro, fonduri europene, pentru un spațiu verde în C. A. Rosetti

Șefii municipalității au semnat astăzi, 14 august, contractul de servicii de proiectare și consultanță aferente proiectului cu finanțare europeană „Reabilitare și modernizare zona de agrement C. A. Rosetti”. La licitația organizată de Primărie s-a înscris un singur ofertant, anume asocierea SC Pro Toby SRL – SC Graphis Spot Impex SRL – SC TXS Avalana SRL, care a avut o ofertă de 114.000 lei, fără TVA (135.660 lei, cu TVA), care s-a calificat din punct de vedere tehnic și în prevederea bugetară de 126.050 lei, fără TVA. Durata contractului este de trei luni de la semnarea acestuia.

 

După finalizarea poiectului tehnic, proiectul „Reabilitare și modernizare zona de agrement C. A. Rosetti” va fi depus pentru a obține finanțare prin intermediul Programului Operațional Regional – Axa 4 – Obiectivul specific 4.2: Reconversia și refuncționalizarea terenurilor și suprafețelor degradate, vacante sau neutilizate din muncipiile reşedinţă de judeţ. Valoarea totală estimată a proiectului este de 3.061.224 euro, din care valoarea nerambursabilă de 3.000.000 Euro. Suprafața totală vizată este de 17.912 metri pătrați și se află în zona bd. C. A. Rosetti – șos. Albineț – str. Brândușa. După semnarea contractului de finanțare europeană, investiția este preconizată pentru 36 de luni, în perioada 2019 – 2022. Proiectul își propune să contribuie la creșterea gradului de implementare a Strategiei Integrate de Dezvoltare Urbană a Municipiului Iași 2015 – 2030 prin dezvoltarea rețelei de spații verzi.

În vederea promovării regenerării și revitalizării acestei zone vor fi demolate clădirile situate pe teren și aflate într-o stare avansată de degradare, vor fi realizate alei pietonale și amenajate spații verzi și facilități pentru recreere (de exemplu, zone speciale amenajate pentru sport, locuri de joacă pentru copii etc.), vor fi montate obiecte de mobilier urban (foișoare, pergole, grilaje, grupuri sanitare, bănci, sisteme de parcare pentru biciclete etc.), dispozitive Wi-Fi, sisteme de supraveghere video etc. De asemenea, vor fi modernizate străzile care conduc în mod direct la terenul supus intervenției și vor fi înlocuite și / sau racordate rețelele de utilități publice. Nu în cele din urmă, se va avea în vedere și crearea de facilități / adaptarea infrastructurii / echipamentelor pentru accesul persoanelor cu dizabilități.

Reamintim că prin intermediul Programului Operațional Regional – Axa 4, Iașul beneficiază de 58,3 milioane de euro, sumă care va constitui una dintre sursele principale de dezvoltare a orașului în următorii ani.

Recomandări

Peste 1,4 milioane de euro pentru județul Iași prin 26 de proiecte de educație școlară

La nivel național, la termenul din luna mai a anului curent, 26 de instituții educaționale …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *