Municipalitatea IEȘEANĂ, premiată la Gala SMART City Industry Awards – ediția a VI-a

Date:

Asociația Română pentru Smart City a organizat la Palatul Parlamentului cea de-a șasea ediție a Smart City Industry Awards (SCIA), cel mai important eveniment al anului în industria smart city. Evenimentul reprezintă un demers național pentru dezvoltarea comunităților creativ-inteligente și încurajează autoritățile centrale și locale să își asume valori și deziderate comune pentru progresul societății.

După doi ani de pandemie, această ediție a avut loc fizic, reunind toți furnizorii de soluții smart city. Ediția a VI-a a galei s-a desfășurat sub Înaltul Patronaj al Ministerului Apărării Naționale.

Municipiul Iași a câștigat premiul la secțiunea Smart Governance cu proiectul „Smart City IS on”, un acronim al denumirii „Smart City Iași cONcept”, proiect în care au fost descrise strategia și viziunea orașului, realizările și perspectivele abordate.

Reamintim că municipalitatea ieșeană a mai câștigat în edițiile trecute premiul la categoria Smart Government, subcategoria Digital City, pentru proiectul „Un nou început”, premiul la categoria Smart Citizen, subcategoria Ctizen Engagement, pentru proiectul Iași Smart City (iasismartcity.ro), dezvoltat în parteneriat cu Comunitatea de Inteligență Artificială din Iași, iar primarul Mihai Chirica a primit distincția de „Smart City Ambassador” pentru „promovarea conceptului de smart city, susținerea, inițierea și găzduirea numeroaselor inițiative în domeniu”.

Premiile primite până în prezent sunt un rezultat al consultărilor cu cetățenii și al proiectelor inițiate pe baza sugestiilor primite de la aceștia, cu sprijinul Consiliului Digital de Transformare Digitală, format din reprezentanți ai mediului academic, de afaceri, ai societății civile și administrației publice. Dincolo de premii și topuri, scopul comun al tuturor acestor proiecte smart city este de a utiliza tehnologia pentru creșterea calității vieții ieșenilor.

Iată de ce vom continua și extinde proiectele noastre pentru îmbunătățirea mobilității, dar și a calității mediului, dezvoltarea educației și a serviciilor de sănătate, modernizarea și digitalizarea serviciilor publice, pentru ca Iașul să devină un oraș cât mai sigur și confortabil pentru locuitorii săi, mai atractiv pentru turiști și ofertant pentru investitori!”, a explicat primarul Mihai Chirica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Abonare newsletter

Popular

Mai multe articole
Recomandate

Pietele din IAȘI se ÎNCHID pentru DERATIZARE! Vezi ce au anunțat reprezentanții EcoPiața

Reprezentanții SC EcoPiața SA au stabilit programul acțiunilor de...

UAIC a câștigat un proiect de peste 8 milioane de EURO pentru DIGITALIZAREA instituției

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) a câștigat...

In lipsa IRIGAȚIILOR, oamenii din Coarnele CAPREI se roagă la Dumnezeu pentru PLOAIE

Disperati de seceta prelungita din judet, locuitorii comunei ieșene...

PROIECT: parcare Park & Ride în zona CUG

În scopul reducerii traficului auto și aglomerării intrării în...