Municipalitatea continuă demersurile de MODERNIZARE și diversificare a sistemului de colectare a DEȘEURILOR

Date:

Pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local programată miercuri, 28 septembrie, vor fi și două proiecte privind înfiinţarea de „Centre de colectare prin aport voluntar”, cu finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Cele două proiecte vizează înființarea a trei Centre de colectare prin aport voluntar, acestea fiind necesare pentru dezvoltarea, modernizarea şi completarea sistemelor de management integrat al deşeurilor municipale.

Centrele vor fi amplasate în bulevardul Poitiers nr. 10, strada Sofia Nădejde nr. 6A și strada 3 Fântâni nr. 14.

Centrul din Bulevardul Poitiers nr. 10 va avea și funcțiunea de „Centru integrat de colectare separată prin aport voluntar destinat aglomerărilor urbane”.

Guvernul a lansat recent primul apel de atragere de fonduri pentru înființarea de centre de colectare separată prin aport voluntar din PNRR. Executivul intenționează să ajute astfel primăriile să își extindă infrastructura de colectare separată și să își îmbunătățească ratele de reciclare.

Cetățenii vor putea preda în aceste centre deșeuri voluminoase, inclusiv anvelope sau mobilier uzat, deșeuri de echipamente electrice și electronice, baterii uzate, deșeuri periculoase, deșeuri din construcții și demolări.

Alocarea financiară acordată prin PNRR pentru lucrările destinate înființării de centre de colectare cu aport voluntar este de 587.860.000 euro, din care 135.660.000 euro reprezintă alocare financiară suplimentară de 30% din sumele alocate prin PNRR investiției.

Ţinta propusă la nivel național este construirea şi operaţionalizarea a 565 de centre de colectare cu aport voluntar până la jumătatea anului 2026.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Abonare newsletter

Popular

Mai multe articole
Recomandate

Vremea, din nou la extreme! Ce se întâmplă cu temperaturile în zilele următoare

Temperaturile vor varia foarte mult în perioada următoare, au...

Un consilier județean ia de guler UE! Cătălin TIMOFCIUC: “Multiculturalismul a eșuat!”

Consilierul județean Cătălin Timofciuc a distribuit pe rețelele sociale...

Mobilizare impresionantă a ieșenilor în cadrul campaniei „Avem același sânge”

Peste 200 de persoane au răspuns apelului la solidaritate...