miercuri , 27 mai 2020 1:56 am
Iasi booked.net
-1°C

Motivul pentru care Regina Elena este singura suverană a României înmormântată în străinătate

Intrarea în familia regală a României prin căsătoria cu principele moştenitor Carol nu a fost aducătoare de noroc pentru Principesa Elena a Greciei. Deși și-a făcut datoria față de România, Regina Mamă, o femeie de o discreţie aparte, este astăzi unul dintre cele mai puţin cunoscute personaje din istoria familiei regale.

Țara ei adoptivă a fost pentru ea un lung șir al dezamăgirilor nesfârșite, care au fost vindecate de o singură mare împlinire: fiul ei, pe nume Mihai.

În anul 1921 a devenit Principesă a României, după ce s-a căsătorit cu principele-moştenitor Carol al II-lea. În acelaşi an l-a adus pe lume pe Mihai, unicul lor copil. Însă căsnicia lor nu a durat prea mult timp. Elena a divorțat de Carol, care ulterior a renunțat la tron.

În 1927, când Mihai a devenit rege la vârsta de 6 ani. Tot atunci Elena a primit titlul de Principesă-Mamă care a durat timp de trei ani. Lucrurile s-au schimbat însă radical, după ce Carol al II-lea s-a întors brusc în România şi l-a detronat pe fiul său, în anul 1930. Pentru Regina Elena au început apoi umilințele, fiind ulterior obligată să părăsească România. Elena s-a refugiat la Fiesole, lângă Florenţa, unde a reuşit să își construiască propriul paradis.

În septembrie 1940,  Mihai a devenit rege pentru a doua oară, Carol al II-lea fiind obligat de mareşalul Ion Antonescu să abdice. Elena a avut parte de o întoarcere triumfală. Aceasta a primit titlul de Regină-Mamă.

În timpul războiului, Regina Elena a transformat o parte a palatului regal în spital pentru soldaţii răniţi pe front. A revenit la vila sa de lângă Florenţa, însă nevoia de bani şi starea de sănătate au obligat-o pe Elena ca mai târziu să vândă vila şi să se mute în casa regelui la Versoix, unde a şi murit, reltează a1.ro.

loading...

Recomandări

Li s-a spus că vor fi face Paștele în carantină, dar ei tot vin în țară

Românii continuă să vină în ţară din zonele roşii ale Europei, conştienţi fiind că atunci …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *