luni , 29 noiembrie 2021 12:03 am
Iasi booked.net
-1°C

Monica TATOIU face praf coaliția PNL-USR-PLUS-UDMR: ”Nu le e rușine să MINTĂ populația?”

Monica Tatoiu desființează coaliția PNL-USR-PLUS-UDMR, după ce ministrul Energiei, Virgil Popescu, anunțat controale ale ANPC și ANRE pe piața de energie.

Tatoiu acuză că Guvernul Cîțu era conștient că facturile la energie vor exploda, după liberalizarea pieței.

Mai mult, conform Monicăi Tatoiu, ANPC-ul nu poate să intervină, pentru că există un act normativ al Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei care dă posibilitatea furnizorului să schimbe prețul la electricitate și gaze.

Nu le e rușine să mintă populația? Să vedeți facturile la gaze în noiembrie! (…) Nu se poate! Nu, la Protecția Consumatorului nu te poți plânge! Ordonanța acestei instituții – ANRE – dă posibilitatea furnizorului să schimbe prețul și el se furnizează de această Ordonanță din 2016.

Protecția Consumatorului nu poate să intervină, conform Legii ANRE-ului.

Problema este că toate aceste firme de apartament, în afară de vreo 5-6 care-s mari, au apărut după liberalizarea pieței.

Firmele astea ar trebui verificate, au fost verificate de ANRE. Tot ANRE-ul le-a dat dreptul să încheie contracte. ANRE-ul știa că aceste contracte sunt cu clauze ascunse, cum știau și cu Ordonanța 29 sau Hotărârea 29 din 2016. 

(…) E cartel. Ăsta se numește CARTEL!”, a afirmat Tatoiu, la Realitatea PLUS.

Totodată, ea a precizat că fie ministrul Energiei, fie ANRE ar putea anula actul normativ de care se prevalează furnizorii de energie la creșterea facturilor.

Se poate anula hotărârea! ANRE-ul sau ministrul (poate face asta – n.r.)”, a mai spus Tatoiu.

Eu îl acuz pe Cîțu că știe foarte clar, că-și rezolvă problemele de deficit bugetar, prin creșterea facturilor la energie”, a acuzat Monica Tatoiu.

Recomandări

Monica Tatoiu, accident grav pe pârtia de schi

Monica Tatoiu s-a accidentat pe pârtie destul de grav și a fost nevoită să-ți întrerupă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *