Monica BERESCU, deputat USR: ”Guvernul CIUCĂ joacă economia ROMÂNIEI la poker”

Date:

Deputatul USR Monica Berescu susţine că „guvernul Ciucă joacă economia României la poker, în timp ce dealerul este PSD, prin Marcel Ciolacu”, ea precizând că pachetul de măsuri anunţat recent de executiv seamănă mai mult cu un program electoral decât cu un plan de redresare a economiei.

Guvernul Ciucă joacă economia României la poker, iar dealerul este PSD, prin Marcel Ciolacu. Pachetul de măsuri anunţat de guvern seamănă mai mult cu un proiect electoral decât cu un plan structurat de redresare a economiei. Ciolacu şi Ciucă au minţit că au agreat cu comisarii europeni acest pachet de finanţare. USR a întrebat neoficial la Comisie şi nu se ştie nimic. Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă vor să pară că au grijă de români, dar îi amăgesc cu un pachet de măsuri care nu are o sursă reală de finanţare”, a declarat miercuri, într-un comunicat de presă, deputatul USR Monica Berescu.

Ea susţine că „în loc să se ocupe de stăvilirea inflaţiei, a legii offshore şi de găsirea de măsuri pentru degradarea generală a standardului de viaţă al românilor, coaliţia anunţă doar promisiuni fără o bază reală economică”.

România se împrumută cel mai scump, are cel mai mare deficit bugetar şi cel mai mare deficit de cont curent dintre toate statele UE. Investitorii nu au încredere în Guvernul României, iar dobânda uriaşă pe care o plăteşte România pentru împrumuturile pe termen lung se poate explica prin ineficienţa măsurilor economice propuse de Guvernul Ciucă şi prin lipsa de credibilitate pe plan internaţional a ministrului Finanţelor, Adrian Câciu. Coaliţia de guvernare se prezintă ca fiind salvatoarea României, când de fapt este călăul acesteia. PSD, PNL şi UDMR au prezentat un program pompos, care aruncă cu bani în stânga şi în dreapta fără niciun fel de reforme”, afirmă deputatul USR, Monica Berescu.

Totodată, parlamentarul USR consideră că pachetul economic şi social de 17 miliarde de lei înseamnă amanetarea ţării, în condiţiile în care „guvernul promite bani pe care nu îi are în portofel”.

Coaliţia de guvernare s-a concentrat pe împărţirea funcţiilor şi a sinecurilor pentru partid în loc să se ocupe de cetăţeni, mai ales de cei vulnerabili. Guvernul ştie prea bine că orice măsură de creştere salarială este deja anulată de creşterea galopantă a inflaţiei. Guvernul a scăpat creşterea preţurilor din mânã şi nu are nicio soluţie viabilă pentru a opri devalorizarea leului. Pâinea, laptele, cartofii, benzina, motorina, toate costă aproape de două ori mai mult faţă de anul trecut. Inflaţia a ajuns la 10,15 la sută în luna martie, de la 8,53 la sută în februarie. Este cea mai mare rată din ultimii 18 ani. Doar în 2004 România a mai avut o inflaţie de două cifre. Ştiţi ce înseamnă inflaţie de 10,15 la sută? Înseamnă că la un salariu de 3.000 de lei, românii pierd 300 de lei”, a adăugat deputatul USR, Monica Berescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Abonare newsletter

Popular

Mai multe articole
Recomandate

Vremea, din nou la extreme! Ce se întâmplă cu temperaturile în zilele următoare

Temperaturile vor varia foarte mult în perioada următoare, au...

Un consilier județean ia de guler UE! Cătălin TIMOFCIUC: “Multiculturalismul a eșuat!”

Consilierul județean Cătălin Timofciuc a distribuit pe rețelele sociale...

Mobilizare impresionantă a ieșenilor în cadrul campaniei „Avem același sânge”

Peste 200 de persoane au răspuns apelului la solidaritate...