duminică , 16 mai 2021 8:43 pm
Iasi booked.net
-1°C

Modificări importante în traficul ieșean, până în luna mai a anului următor

În perioada 21 octombrie 2019 – 1 mai 2020, circulația rutieră pe bulevardul Țuțora, între Podu Roș și bulevardul Primăverii, va fi închisă în vederea executării lucrărilor prevăzute în proiectul cu finanțare europeană „Reabilitarea Infrastructurii de tramvai în Municipiul Iași”.

În perioada, menționată accesul pe bulevardul Țuțora va fi permis doar pentru autovehiculele de intervenție (poliție, ambulanță, pompieri etc.).

Proiectul „Reabilitarea infrastructurii de tramvai în Municipiul Iași” are o valoare totală de 114.359.729,95 lei (aproape 24 milioane de euro) și presupune reabilitarea infrastructurii și suprastructurii căii de rulare a tramvaielor pe trei tronsoane: Podu Roș – intersecție cu bulevardul Primăverii, Cinci Drumuri – strada Pădurii – strada Nicoriță și bulevardul Virgil Săhleanu – intersecție cu bulevardul Metalurgiei – rond Țuțora, precum și achiziționarea a cinci tramvaie.

În cadrul proiectului „Reabilitarea infrastructurii de tramvai în Municipiul Iaşi” vor fi modernizaţi 5.720 de metri liniari de cale simplă de rulare, de-a lungul cărora vor fi amenajate 7 staţii de tramvai şi o staţie intermodală cu o suprafaţă de 120 de metri pătraţi. Conform planului, vor fi refăcute trotuarele pe o suprafaţă de 5.184 metri pătraţi, spaţiile verzi pe o arie de 6.079 metri pătraţi, urmând a fi realizată şi reabilitarea carosabilului pe o distanţă de 325 de metri, dar şi construirea de piste pentru biciclişti pe o lungime de 914 metri, pe bulevardul Țuțora.

Lucrările de infrastructură vor fi executate de către asocierea firmelelor Conest SA Iaşi – Mari Vila Com SRL Bucureşti în cadrul unui contract de circa 44 de milioane de lei.

Contractul de finanţare europeană prin Programul Operațional Regional – Axa 4.1 a fost semnat pe 30 iulie și are o durată totală de implementare de 36 de luni.

***

Traseele de tramvai 1 și 13 vor fi deviate începând de sâmbătă, 19 octombrie, când vor începe lucrările a rețelei de fir contact aferente căii de rulare a vagoanelor pe bulevardul Țuțora.

Așadar, în circulația mijloacelor de transport public vor apărea următoarele modificări:
• Tramvaiele de pe traseele 1 și 13 vor circula deviat pe Bulevardul Tudor Vladimirescu astfel:
traseul 1 – Copou – Piața Unirii – Târgu Cucu – Tudor Vladimirescu – Tătărași – Târgu-Cucu – Piața Unirii – Copou;
• traseul 13 – Copou – Piața Unirii – Târgu Cucu – Tătărași – Tudor Vladimirescu – Târgu Cucu – Piața Unirii – Copou.

Autobuzele de pe traseul 29 vor circula pe traseul Tomești – Baza 3 – Frigorifer – Bd. Socola – Podu Roș – bd. Socola – bd. Primăverii – Calea Chișinăului – Baza 3 – Tomești.

Autobuzele de pe traseul 5 vor circula pe ruta: Dacia – Podul de Piatră – Podu Roș – bd. Socola – bd. Primăverii – Calea Chișinăului – Țuțora – Calea Chișinăului – bd. Primăverii – bd. Socola – Biserica Lipovenească – Dacia.

Numărul de tramvaie de pe traseul 9 va fi suplimentat.

Recomandări

Un bărbat din Iași este acuzat de trafic de etnobotanice

Un individ acuzat de trafic cu etnobotanice a fost pus în libertate ieri de magistrații …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *