Un raport al Consiliului de Bioetică Nuttfield din Marea Britanie dă undă verde – într-o oarecare măsură – unui subiect extrem de controversat: modificarea genetică a embrionilor umani.
Consiliul de Bioetică Nuttfield, un organism de referință în chestiuni de etică în domeniul științei, a stabilit că modificarea ADN-ului unui embrion uman este „admisibilă din punct de vedere moral” doar dacă este în interesul viitorului copil, transmite The Guardian.
Raportul nu solicită o modificare a legislației britanice pentru „legalizarea bebelușilor modificați genetic”, ci solicită demararea cercetărilor științifice în privința siguranței și eficienței acestei abordări, a impactului ei asupra societății și o dezbatere la scară largă în legătură cu implicațiile unei asemenea problematici.
„În opinia noastră, editările de genom nu sunt inacceptabile moral. Nu există niciun motiv să excludem (subiectul – n.r.) dintr-o discuție de principiu”, a declarat Karen Yeung, președintele grupului de lucru care a întocmit raportul.
Cum era de așteptat, subliniază cotidianul britanic, raportul Nuttfield a atras imediat critici puternice din partea unor grupuri de lobby, care i-au acuzat pe cercetători că „au deschis ușa” utilizării nerestricționate a ingineriei genetice asupra eredității.
Continuarea aici: digi24.ro