marți , 23 iulie 2019 1:37 am
Iasi booked.net
-1°C

Moara de Foc: 22 de construcții sunt demolate de nemți și americani

Zona Moara de Foc se va schimba radical în următorii ani. Două proiecte distincte vor fi implementate în această zonă, iar primii pași deja sunt făcuți.

Vor fi demolate 22 de construcții, inclusiv clădirea Compan (cinci niveluri) și unul dintre silozurile fostei mori (patru niveluri).

Primăria Iași a emis deja autorizația de construire pentru demolarea a 9 construcții, find vorba despre cele care fac parte din actuala proprietate a Compan. Autorizația a fost emisă acum câteva săptămâni, iar demolarea poate fi realizată oricând.

Cele 9 construcții se află pe un teren ce are o suprafață totală de 11.712 mp. În această zonă deja sunt făcute demersuri pentru amenajarea unui nou Lidl. Zona spațiului comercial va ocupa circa 9.500 mp și va fi construit un magazin cu o înălțime maximă de 10 metri, la un regim cu parter și un etaj. Restul suprafeței, spre calea ferată, va fi utilizată pentru ridicarea unei clădiri multifuncționale cu o înălțime maximă de 17 metri la un regim cu subsol, parter și 3 etaj, conform apix.ro

Conform planșei urbanistice, în intersecție este prevăzută o girație de tipul celei care a existat în fața Gării Internaționale. Lidl va intra în proprietatea terenului după ce va fi emisă inclusiv autorizația pentru construirea magazinului, aceasta fiind înțelegerea între cele două părți la semnarea unui ante-contract de vânzare-cumpărare.

Recomandări

Viitoarea ”Casă a Muzeelor” din Iași, în plin proces de reabilitare

Viitoarea ”Casă a Muzeelor” se află în plin proces de reabilitare. Astăzi a avut loc …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *