luni , 29 noiembrie 2021 12:10 am
Iasi booked.net
-1°C

UPDATE: Mitingul Diasporei: îmbrânceli cu jandarmii și gaze lacrimogene în Piața Victoriei. 100.000 de protestatari în fața Guvernului (VIDEO LIVE)

Mii de români din ţară şi din străinătate s-au mobilizat pentru a participa la mitingul de astăzi din Piaţa Victoriei din Capitală. Ei cer demisia Executivului, nemulţumiţi de modul de guvernare al social-democraţilor şi de decizile luate de aceştia privind legile justiţiei şi Codurile penale, de demiterea procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Laura Codruţa Kovesi, de gafele premierului Viorica Dăncilă şi de faptul că liderul PSD Liviu Dragnea se află la conducerea Camerei Deputaţilor în pofida faptului că a fost condamnat la închisoare, arată Digi24.

 

UPDATE – 22.00

Noi incidente la mitingul diasporei. O bătaie generalizată, este o situație mult mai gravă. Peste tot sunt gaze lacrimogene, toată piața e plină de gaz lacrimogen, jandarmii au intrat în oameni.

Circa 140 de oameni au fost răniți în confruntările din Piața Victoriei. Între timp, numărul protestatarilor din Piața Victoriei a ajuns la 100.000 de. Și în celelalte orașe a crescut numărul oamenilor care protestează, față de cifrele publicate la ora 21:00.

 

UPDATE – 21.30

Aproximativ 60.000 de oameni protestează la această oră în fața Guvernului, cerându-i demisia.

Cluj-Napoca – 10.000

Iași – 7.000

Sibiu – 5.000

Brașov – 4.000

Timișoara – 2.500

Baia Mare – 1.500

Constanța – 1.200

Oradea – 800

Craiova – 200

 

UPDATE – 20.30

Noi violențe în Piața Victoriei: jandarmii au folosit pentru scurt timp tunurile de apă ceea ce i-a înfuriat pe demonstranți.

Peste 20.000 de oameni protestează la Guvern, în Piața Victoriei. Aici sunt mobilizați și peste 1.000 de jandarmi.

În unele locuri, câțiva oameni continuă să arunce cu diverse obiecte în jandarmi, iar aceștia au folosit din nou gaze lacrimogene.

Sunt proteste și în țară: aproximativ 5.000 de oameni protestează la Cluj-Napoca și la Sibiu. La Brașov și Iași sunt aproximativ o mie de oameni, iar protestele de ordinul sutelor sunt și în Galați, Timișoara, Craiova, Constanța ori Oradea.

 

UPDATE – 18.40

Au fost noi îmbrânceli între jandarmi și protestatari. Mai multe victime au fost scoase din mulțime și transportate la ambulanțele aduse în Piață. O parte dintre jandarmi a intrat în curtea Guvernului. Totodată, a fost adusă pe poziție și o mașină cu tunuri cu apă. Jandarmii acuză că au fost loviți de mai multe proiectile – brichete, pungi cu apă, alte obiecte – aruncate din mulțime. Trebuie menționat că este pentru prima dată în ultimul an când sunt aduse tunurile cu apă pentru a-i intimida pe manifestanți.

Știre inițială

Traficul în Piața Victoriei este blocat. La această oră, peste 1.500 de oameni protestează. Jandarmii au folosit gazele lacrimogene după ce jandarmii nu i-au lăsat pe protestatari să ocupe trotuarul din fața Guvernului. Oamenii le cer forțelor de ordine să renunțe la acest lucru și scandează „Jandarmeria apără hoția!”. 24 de protestatari și un jandarm au avut nevoie de îngrijiri medicale până la această oră.

http://

Oamenii au pancarte cu mesaje precum „PSD, ciuma roşie”, „Din Timiş, alături de diaspora”, „Jos corupţia”, „Vă vedem”, „Dorohoiu nu vă vrea”, „Fără penali în funcţii publice”, suflă în vuvuzele şi scandează „Demisia” şi „Penalii”.

Georgian Enache, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei, a declarat că oamenii au forțat gardurile de protecție și că jandarmii au format un nou dispozitiv „la limita trotuarului din fața Guvernului”.

http://

„Țelul nostru e să asigurăm acest echilibru și această tensiune să se descarce dar nu într-un mod negativ, în sensul că nu ne dorim incidente, niciun fel de confruntări”, a adăugat el.

„Rolul nostru e să-i protejăm pe ei”, a precizat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei.

Situația s-a mai calmat în Piaţa Victoriei, iar protestatarii au fost împinși la o distanță de câțiva metri de gardul Guvernului. Unii dintre manifestanți au nevoie de îngrijiri medicale, o persoană fiind transportată cu targa de echipajele SMURD.

 

Sursa: Digi24

Recomandări

Protest inedit făcut de doi studenți, pe străzile din Iași

Apariţie inedită pe străzile Iaşului. Doi studenţi din Iaşi au ales o manieră originală de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *