luni , 18 ianuarie 2021 4:15 pm
Iasi booked.net
-1°C

Mister lămurit: diva de la Sănătate, angajată de concitadinul Indrei, șeful Resurselor Umane din Ministerul Sănătății

Cântăreața fotomodel Codruța Elena Filip a fost înregistrată în Registrul General de Evidență a Salariaților (ReviSal) și i-a fost eliberată o legitimație de serviciu cu însemnele oficiale ale Guvernului României și ale Ministerului Sănătății cu semnătura lui Lucian Indrei.

Lucian Indrei este șeful Direcției Resurse Umane din Ministerul Sănătății și prietenul ministrului Nelu Tătaru. Oficial, însă, ministrul susține că tânăra Codruța Elena Filip nu este angajata instituției conduse de ministrul Nelu Tătaru.

În acest context, documentul oficial a fost eliberat în urma unui fals grosolan sau oficialii de la comunicare mint pentru a-l proteja pe ministrul Tătaru? Răspunsul îl vom afla la finalul anchetei demarate de Corpul de Control al Ministerului Sănătății, condus de Costi Dină, care a fost sesizat în urma dezvăluirilor făcute de Newsweek România.

Surse din cadrul MS au declarat că, în urma dezvăluirilor făcute de Newsweek România, ministrul Nelu Tătaru nu ar mai fi vrut să semneze contractul de muncă: „I-a cerut domnului Lucian Indrei să le cheme pe cele patru persoane (angajate – n.r.) și să restituie legitimațiile eliberate de MS”.

Tânăra Codruța Elena Filip a ajuns la 24 de ani cântăreață și fotomodel. A studiat Dreptul la Iași, acolo unde a absolvit facultatea și masteratul. Pe 5 august 2020, a susținut un interviu de angajare pe funcția de consilier debutant, fără concurs, la Direcția Monitorizare, Implementare Spitale Regionale din minister.

Interviul a fost susținut în baza Ordinului de Ministru nr.905/26.05.2020, semnat de ministrul Nelu Tătaru, prin care s-a aprobat „metodologia de ocupare, fără concurs, a posturilor vacante din cadrul Ministerului Sănătăţii, pe perioadă determinată, în contextul instituirii stării de alertă pe teritoriul României, conform art.11 din Legea nr.55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei COVID-19 din 26.05.2020”.

În urma interviului, Codruța Elena Filip a fost declarată admisă cu punctajul 89,33. Contractul de angajare pe perioadă determinată a fost trimis la semnat în data de 15 august 2020. „După ce a fost ștampilat și semnat de toate direcțiile, contractul a fost trimis la ministru. A fost trimis la cabinetul ministrului pe 31 august 2020”, spun sursele Newsweek România.

Semnarea contractului de către ministru era o simplă formalitate, motiv pentru care contractul Codruței Elena Filip a fost înregistrat în ReviSal. Așa s-a întâmplat și în cazul altor trei viitori angajați. Dar cei care au introdus contractul în ReviSal erau obligați de lege să obțină și semnătura ministrului.

Directorul de la Resurse Umane, ieșeanul Lucian Indrei, nu a mai așteptat nici el semnătura ministrului. A semnat direct legitimația de serviciu pe numele Codruței Elena Filip, legitimație care poartă însemnele Guvernului României și Ministerului Sănătății. Pe 2 septembrie, legitimația de serviciu a fost făcută publică de Valentin Sanfira, iubitul Codruței Elena Filip, pe contul lui de Facebook. Dar Ministerul Sănătății a transmis oficial că Codruța Filip nu este angajata ministerului.

Recomandări

Primarii acuză Ministerul Sănătății că i-a pus să organizeze și să doteze centrele de vaccinare fără a le da și bani

Asociația Municipiilor din România, condusă de primarul liberal Emil Boc, acuză Ministerul Sănătății că îi …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *