joi , 6 mai 2021 12:36 am
Iasi booked.net
-1°C

Misiuni ordine publică în perioada Paștelui

În perioada 30 aprilie – 03 mai a.c. 150 de jandarmi se vor afla în misiune, alături de celelalte forțe, pentru asigurarea ordinii și siguranței publice, punerea în aplicare a măsurilor stabilite, pe linia  prevenirii răspândirii virusului SARS Cov2, precum și însoțirea autovehiculelor care transportă dozele de vaccin, conform solicitărilor.

Jandarmii se vor afla în dispozitiv în cadrul unor echipaje de intervenție sau patrule de ordine publică și vor derula activități în sistem integrat cu Poliția.

Pe timpul misiunilor, jandarmii ieșeni vor acționa pentru informarea, îndrumarea și verificarea cetățenilor pe linia respectării măsurilor de prevenire a răspândirii virusului SARS Cov2, prevenirea și combaterea actelor de tulburare a ordinii publice, iar în caz de comitere a unor fapte antisociale, jandarmii vor interveni în vederea luării măsurilor legale.

În noaptea de Înviere, când circulația este permisă în intervalul orar 22.00 – 05.00, jandarmii vor avea în vedere mai multe lăcașe de cult din Iași, Pașcani, Hârlău, Tg. Frumos și Răducăneni, unde în fiecare an participă un număr mai mare de credincioși.

Jandarmeria Iași recomandă cetățenilor să respecte regulile de autoprotecție sanitară, să nu provoace și să nu se implice în incidente care ar putea duce la tulburarea ordinii publice.

Cetățenii pot solicita, ori de câte ori este nevoie, sprijinul forțelor de ordine publică, fie direct, fie prin apelarea numărul unic de urgență 112.

 

Recomandări

Elicopterul SMURD Iași a preluat doi copii în stare gravă

Misiune contracronometru pentru elicopterul SMURD Iași care a preluat de urgență doi copii din Botoșani. …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *