marți , 18 mai 2021 6:10 pm
Iasi booked.net
-1°C

Misiuni de ordine publică

În perioada 23 – 29 aprilie 2021, mai multe echipaje jandarmi ieșeni vor acționa pentru asigurarea ordinii și siguranței publice, punerea în aplicare a măsurilor stabilite, pe linia prevenirii răspândirii virusului SARS Cov2, precum și însoțirea autovehiculelor care transportă dozele de vaccin, conform solicitărilor.

În ziua de Florii, echipajele de jandarmi vor avea în vedere zona lăcașelor de cult din Iași, Pașcani, Hârlău, Tg. Frumos și Răducăneni, unde în fiecare an participă un număr mai mare de credincioși.

Se continuă activitățile în cooperare cu Poliția, în sistem mixt, pentru menținerea ordinii și siguranței publice. De asemenea, se vor lua măsuri de asigurare a ordinii publice la manifestările sportive ce se vor derula în această perioadă. Avându-se în vedere măsurile luate la nivel național pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV 2, competițiile vor avea loc fără spectatori.

Pe timpul misiunilor, jandarmii ieșeni vor acționa pentru informarea, îndrumarea și verificarea cetățenilor pe linia respectării măsurilor de prevenire a răspândirii virusului SARS Cov2, prevenirea şi combaterea actelor de tulburare a ordinii publice, iar în caz de comitere a unor fapte antisociale, jandarmii vor interveni în vederea luării măsurilor legale.

Jandarmeria Iași recomandă cetățenilor să respecte regulile de autoprotecție sanitară, să respecte indicațiile forțelor de ordine, să nu provoace și să nu se implice în incidente care ar putea duce la tulburarea ordinii publice.

Cetățenii pot solicita, ori de câte ori este nevoie, sprijinul forțelor de ordine publică, fie direct, fie prin apelarea numărul unic de urgență 112.

 

Recomandări

Cazuri de coronavirus în școlile din Iași

Imediat după reluarea școlii în format fizic, au apărut și noi cazuri de infectare cu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *