marți , 15 iunie 2021 4:10 pm
Iasi booked.net
-1°C

Ministrul Vela a aprobat zboruri charter și retur din România către mai multe țări

Marcel Vela anunţă că a aprobat zboruri charter din România către mai multe destinaţii și retur. Ministrul de Interne a făcut anunțul pe Facebook, după ce a fost întrebat de o femeie dacă se reiau zborurile din Spania către România.

Marcel Vela a declarat joi seara, în timpul unei sesiuni video pe Facebook, că a aprobat o solicitare de la MAE referitoare la zboruri charter către Austria, Belgia, Elveţia, Franţa, Germania, Italia, Marea Britanie, Regatul Ţărilor de Jos, Spania, SUA şi Turcia, precum şi din aceste ţări spre România.

Ministrul a explicat că vor fi făcute liste şi că operaţiunile vor fi foarte bine organizate.

Sunaţi la Consulatul din Bilbao, spuneţi că aţi vorbit cu mine

Vela i-a transmis femeii din Spania că zborurile neregulate tip charter sunt permise și i-a recomandat acesteia să sune la Consulatul din Bilbao şi să spună că a vorbit cu el.

„Zborurile regulate sunt oprite acum, în stare de alertă, dar sunt permise zborurile umanitare şi zborurile neregulate tip charter. Am aprobat o solicitare de la Ministerul Afacerilor Externe prin care să realizăm aceste zboruri charter către Austria, Belgia, Elveţia, Franţa, Germania, Italia, Marea Britanie, Regatul Ţărilor de Jos, Spania, SUA şi Turcia, precum şi din aceste ţări spre România.

Aşadar, dacă vreţi să veniţi cu o cursă charter făcută din România către Spania şi retur, puteţi să luaţi legătura cu Consulatul sau Ambasada.

Sunaţi la Consulatul din Bilbao, spuneţi că aţi vorbit cu mine, eu chiar azi dimineaţă am vorbit cu domnul Aurescu şi am convenit că zborurile charter se pot efectua pentru a realiza acest pod aerian între diferite state şi România, astfel încât să nu mai fie presiune pe punctele de trecere a frontierei, pentru că, aţi văzut, mută lume vine cu autoturismele, unii fac taximetrie, alţii fac transport cu autocare, cu microbuze şi aceştia, ultimii, nu îi aduc până în vamă, oamenii trec pe jos. Şi pentru a evita asemenea lucruri am fost de acord să facem şi poduri aeriene pentru cei care doresc să vină, chiar în această situaţie de stare de alertă, dar, aşa cum am spus, printr-o organizare meticuloasă, bine pusă la punct, liste care se prezintă la Ministerul Transporturilor de către MAE, pentru cei care doresc, evident prin intermediul Consulatului de la Bilbao, în cazul dumneavoastră”, a explicat ministrul joi seară.

Nu trebuie să aveţi o situaţie delicată, să vă încadraţi în zborul umanitar

El aprecizat că după ce se termină starea de alertă în România, medicii evaluează situaţia, iar dacă nu va fi o statistică medicală alarmantă şi se decide că nu este niciun pericol, cu siguranţă vor fi reluate şi zborurile regulate, indicându-i femeii care l-a întrebat şi care a precizat că lucrează în Spania şi că nu este într-o situaţie disperată sau specială, că mai trebuie să aştepte până la 1 sau până la 15 iunie, dar că oricum se încadreaza pentru a călători cu o cursă charter.

„Mai trebuie să aşteptaţi până la 1 iunie sau 15 iunie, dar ce vreau să vă spun e că vă încadraţi în zboruri neregulate charter. Nu trebuie să aveţi o situaţie delicată, să vă încadraţi în zborul umanitar. Am avut cazuri în care am avut zboruri umanitare pentru oameni care au fost bolnavi, oameni care nu au avut mijloace de trai, tineri studenţi care au rămas prin state, în momentul în care statele respective au declarat stare de urgenţă sau de alertă şi nu au mai putut veni acasă. Această variantă, de zbor charter, este pentru toţi cei care vin acasă şi doresc să se repatrieze”, i-a mai explicat Vela femeii.

Recomandări

ApaVital devine primul operator regional transfrontalier din România

România și Republica Moldova au încheiat în data de 20 mai 2021, Acordul între Guvernul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *