duminică , 17 ianuarie 2021 7:22 am
Iasi booked.net
-1°C

Ministrul Transporturilor spune că niciun tronson din Autostrada Transilvaniei nu mai este blocat

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a declarat, sâmbătă, că în prezent niciunul din cele 10 tronsoane ale Autostrăzii Transilvania care mai sunt de executat nu mai este blocat, fiind finalizate, în proiectare sau în execuţie.

„În luna septembrie, vom da în trafic 25 de kilometri din Autostrada Transilvania. După ce ieri am dat în trafic cei 5,3 kilometri de autostradă dintre Biharia şi Borş, (…) peste câteva zile vom da în trafic şi cei 18 kilometri din Autostrada Transilvania, dintre Iernut şi Cheţani.

În acest moment, sunt în execuţie 54 de kilometri de autostradă. Mă refer la tronsoanele Târgu Mureş – Ungheni, Cheţani – Câmpia Turzii şi Chiribiş – Biharia. De asemenea, avem semnate contracte pentru proiectare şi execuţie pentru tronsoanele Zimbor – Poarta Sălajului şi de astăzi Nuşfalău – Suplacu de Barcău, însumând 26 de kilometri”, a declarat ministrul Transporturilor.

Ministrul Transporturilor a precizat că în cele 10 luni de guvernare liberală au fost daţi în trafic 25 de kilometru de autostradă, pe 54 de kilometri se lucrează, 26 de kilometri sunt cu contracte de proiectare şi execuţie semnate, 30 de kilometri în etapa de contestaţie şi 67 de kilometri în procedură de achiziţie publică.

„Acest lucru, în opinia mea, echivalează cu faptul că niciun tronson din Autostrada Transilvania nu mai este blocat. Aşadar, sunt îndeplinite toate condiţiile pentru ca anul viitor, între Nădăşelu şi Biharia să se lucreze efectiv pe aproximativ 114 kilometri de autostradă, din care 42 de kilometri în judeţul Sălaj”, a mai punctat Lucian Bode.

Recomandări

Necesitatea construirii autostrăzii Ungheni-Iaşi-Târgu Mureş prezentată de către rectorii celor cinci universităţi ieşene

Rectorii celor cinci universităţi ieşene au semnat o scrisoare deschisă privind necesitatea construirii autostrăzii Ungheni-Iaşi-Târgu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *