marți , 13 noiembrie 2018
Iasi booked.net
-1°C

Ministrul Sorina Pintea îi trage de urechi pe aleșii locali: „Banii sunt la Iaşi, de ce nu sunt folosiţi? Să vină ministrul să facă proceduri?”

Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii, s-a arătat nemulţumită de faptul că fondurile alocate prin hotărâre de Guvern pentru Institutul de Boli Cardiovasculare Iași nu au fost încă folosite. 10 milioane de lei au ajuns pentru refacerea clădirii avariate de un incendiu puternic. 

 

„Până acum nu s-a întâmplat nimic. Dacă cineva citea cu mare atenţie textul Hotărârii de Guvern vedea foarte clar că exista posibilitatea, având în vedere calamitatea, să se facă proceduri de urgenţă. Lucrul acesta, vă spun sincer, m-a deranjat teribil. Am făcut eforturi să deblocăm din fondul de rezervă 10 milioane de lei pentru reparaţii, că pentru aparatură discutăm de altceva, şi nu s-a întâmplat nimic. Şi atunci eu mă întreb în ce bază s-au cerut banii? Pentru că ar fi trebuit să aibă măcar o estimare. Banii sunt la Iaşi, de ce nu sunt folosiţi? Să vină ministrul să facă proceduri? Îmi pare rău. Din 16 mai sunt bani alocaţi pentru reparaţii. Sunt surprinsă să aud şi că funcţionează două spitale în aceeaşi clădire. Am aflat că două etaje ţin de Ministerul Sănătăţii, două de primărie. Ca la noi, la nimenea”, a spus ministrul Sănătăţii, Sorin Pintea, conform jurnaliștilor de la „Adevărul”.

În aprilie, Institutul de Boli Cardiovasculare din Iaşi a fost cuprins de flăcări. Pagubele au fost evaluate la câteva milioane de euro, iar o parte din această sumă a fost alocată pe 16 mai.

Recomandări

VIDEO. Incendiu într-un bloc din spatele Moldova Mall

Un incendiu de mici proporții a izbucnit în urma cu o oră într-un apartament de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *