marți , 26 octombrie 2021 11:02 am
Iasi booked.net
-1°C

Ministrul Muncii anunță că va crește pensiile de la 1 septembrie

Violeta Alexandru, ministrul Muncii,  a declarat, la România TV, că vor fi mărite pensiile, cel mai probabil de la 1 septembrie.

Cel mai probabil,  măsura se  dorește a fi  una pre-electorală, pentru ca votanții să nu fie nemulțumiți.   Nu același lucru se poate spune și despre majorarea alocațiilor  pentru  copii, cei mici neavând drept de vot.

”Prin calendar inseamnă o abordare responsabilă pe care Guvernul o are. Am lucrat în fiecare zi ca să încercăm să sprijinim economia, agenții economici, pe angajați. Nu a fost o perioadă ușoară, am încercat tot ce este posibil pentru a ajuta economia. Dacă prin calendar înțelegem o evaluare, colegii de la Minister termină evaluarea primelor șase luni ale anului. Vom avea o creștere a pensiilor, nu ma eschivez. Nu îmi place să speculez, se fac toate eforturile în echipa Ministerul Finanțelor. Intenția noastră nu este să păcălim pe nimeni, vom pune cifrele pe masă. Ne dorim o creștere, suntem responsabili pentru acest an și pentru anii care vor veni ” , a declarat Violeta Alexandru.

Ministrul Muncii a avansat și o posibilă  dată a majorării pensiilor: 1 septembrie.

”Va fi o creștere, mai sunt câteva zile de analize finale, de rafinerii. În momentul acela vom avea o proiecție asupra cifrelor pe care le vom avea. Urmează o perioadă în care va fi rectificarea bugetară, cel mai probabil de la 1 septembrie va fi o creștere” , a explicat Violeta Alexandru.

Recomandări

Turcan: Salariul minim net va fi de 1.524 lei din ianuarie

Aproape o treime dintre angajaţii din economie au în prezent contract de muncă pe un …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *