joi , 21 octombrie 2021 9:22 am
Iasi booked.net
-1°C
Doctor Doing Coronavirus Test For girl Patient. Taking a saliva sample from a man. DNA test. Collection of mucus from the throat for research in the laboratory.,Image: 566759975, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: yes

Ministrul Educației va introduce teste de salivă în școli

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu dorește să introducă teste de salivă în școli pentru elevi și profesori. Până acum, testarea în școli nu a fost efectuată.

Întrebat dacă testarea ar putea să înceapă până săptămâna viitoare, Cîmpeanu spune: „ar trebui să se întâmple, pentru că nivelul de testare în școli a fost inexistent”.

Ministrul ar dori testarea cel puțin a elevilor cu simptome și a celor care au în jur cazuri confirmate, dar și a angajaților din educație care cred că ar putea fi infectați.

Oricum aceste teste trebuie să fi validate prin teste Real Time PCR, dar sunt un semnal de atrage atenția că există o problemă”, spune Cîmpeanu.

Recomandări

126 de elevi confirmați cu Covid 19. Mai multe cursuri suspendate

Având în vedere prevederile ORDINULUI privind asigurarea asistenței medicale a preșcolarilor, elevilor din unitățile de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *