marți , 18 ianuarie 2022 4:54 pm
Iasi booked.net
-1°C

Ministrul Educației Sorin CÎMPEANU a făcut noi precizări despre TEZE și notele necesare pentru încheierea MEDIILOR

Numărul tezelor va fi redus cu câte una, atât la gimnaziu, cât și la liceu. La clasa a VIII-din trei teze rămân două, iar la liceu din patru rămân trei.

În plus, pentru încheierea mediei sunt necesare doar două note, iar teza va avea o pondere de numai 25%, a spus Sorin Cîmpeanu joi seara, la Digi24.

Ministrul Educației a mai anunțat că vineri la ora 10:00 va fi făcută publică lista tezelor care rămân, listă care a fost deja decisă de Direcția Generală Învățământ Preuniversitar.

Sorin Cîmpeanu: La clasa a VIII-a, din trei teze rămân două. Clasele V, VI și VII aveau și înainte două teze – la limba română și la matematică. Dacă cineva poate să aleagă să scoată una din cele două teze… noi n-am găsit soluția asta. Clasa a VIII-a avea trei, rămâne cu două. Asta la gimnaziu.

Mâine vom face publică și lista tezelor, pentru că tezele care rămân, vor rămâne la decizia Ministerului Educației. La liceu, din patru teze rămân trei.

Direcția Generală Învățământ Preuniversitar a analizat deja, caz cu caz, filieră cu filieră și avem deja decizia, ea va fi făcută publică mâine la ora 10:00.

Toate liceele, cu excepția celor pe filiera tehnologică, aveau patru teze și avea numărul redus la trei teze.

De asemenea, materia pentru examenul național de Bacalaureat, sau pentru Evaluarea Națională va rămâne în continuare adaptată specificului acestui an școlar, deci este deja periată programa de examen, și va rămâne periată.

Recomandări

Ministrul Educației: Viitorul an ȘCOLAR va avea o perioadă de CURSURI mai lungă decât actualul AN

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că viitorul an școlar va avea o perioadă de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *