joi , 21 octombrie 2021 8:47 am
Iasi booked.net
-1°C

Ministrul Educației lămurește data la care va începe anul școlar: „A fost o neînțelegere”

Ministrul Educației, Monica Anisie, a clarificat informatiile din ultimele zile in privinta datei la care va incepe noul an scolar.

Nu vorbim despre faptul că începem de la 1 octombrie. Cred că a fost o neînțelegere referitoare la acest lucru. Au fost discuții în spațiul public, am discutat și eu la Minister, și la nivel guvernamental. Au fost niște propuneri venite, nu înseamnă că a fost luată o decizie. Trebuie să analizate toate propunerile de la sindicate, elevi și părinți. Până nu e analizată situația epidemiologică…. La 7 septembrie știm situația epidemiologică și atunci am putea să ne pronunțăm. S-a rostogolit așa în spațiul public, dar scenariul acesta nu există, pentru că nu cunoaștem situația epidemiologică”, a declarat Monica Anisie la o televiziune de știri.

Trebuie să fim sincer: sunt părinți care cred că trebuie să amânăm începerea anului școlar. Noi am făcut un anunț. E pregătit deja documentul prin care începerea anului e prevăzută pentru 14 septembrie. A fost aprobat ordinul comun cu Ministerul Sănătății. Acolo e prevăzut și un calendar. Pe 7 septembrie, DSP-urile analizează situația epidemiologică. În funcție de aceasta, dar și de specificul școlii, consiliile de administrație din școli fac o propunere către Inspectoratele școlare, iar în comitetele pentru situații de urgență se decide, în funcție de scenarii. Unde situația e gravă, se poate face în sistem online.„,  a ținut să precizeze ministrul Educației.

Recomandări

Anisie, mesaj DUR pentru ORBAN după afirmația legată de Klaus Iohannis: ”Poate aţi uitat cine v-a SPRIJINIT”

Fostul ministru al Educaţiei, Monica Anisie, i-a transmis preşedintelui Partidului Naţional Liberal, Ludovic Orban, să …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *