marți , 21 septembrie 2021 5:28 am
Iasi booked.net
-1°C

Ministrul Educației dorește să sprijine copiii cu probleme de sănătate

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a precizat că are în vedere promovarea unei Ordonanțe de Urgență prin care să fie format un corp al profesorilor pentru școala în spital, urmând ca sistemul să fie desfășurat astfel încât fiecare elev să poată beneficia de educație, motivând că nu sunt vinovați că se află în spital.

Sorin Cîmpeanu a precizat ieri că sunt sute de copii care se află în spitale, iar legile prezente spun că trebuie un număr minim de elevi pentru constituirea unei grupe.

Vom acorda o atenție deosebită unui lucru neglijat până acum: școala în spital. Există sute de copii care pe parcursul acestor examene sunt în spital sau pe parcursul anului școlar în ședințe de chimioterapie. Până acum prevederile prevăd un număr minim pentru constituirea unei grupe de elevi în clasă. Ce grupă să constitui în școală în Fundeni sau în spitalul Marie Curie? În Fundeni avem 92 de elevi, în Spitalul Marie Curie avem aproape 30 de elevi în această situație, în țară numărul lor se multiplică. Atunci când sunt sub perfuzii într-un salon, altul este la…Nu putem vorbi de constituirea de grupe”, a afirmat Sorin Cîmpeanu.

 

Recomandări

Focar de Covid la o unitate spitalicească din Iași

Direcţia de Sănătate Publică informează cu privire la apariția unui focar Covid-19 din judeţul Iaşi: …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *