Ministrul Educației dorește să sprijine copiii cu probleme de sănătate

Date:

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a precizat că are în vedere promovarea unei Ordonanțe de Urgență prin care să fie format un corp al profesorilor pentru școala în spital, urmând ca sistemul să fie desfășurat astfel încât fiecare elev să poată beneficia de educație, motivând că nu sunt vinovați că se află în spital.

Sorin Cîmpeanu a precizat ieri că sunt sute de copii care se află în spitale, iar legile prezente spun că trebuie un număr minim de elevi pentru constituirea unei grupe.

Vom acorda o atenție deosebită unui lucru neglijat până acum: școala în spital. Există sute de copii care pe parcursul acestor examene sunt în spital sau pe parcursul anului școlar în ședințe de chimioterapie. Până acum prevederile prevăd un număr minim pentru constituirea unei grupe de elevi în clasă. Ce grupă să constitui în școală în Fundeni sau în spitalul Marie Curie? În Fundeni avem 92 de elevi, în Spitalul Marie Curie avem aproape 30 de elevi în această situație, în țară numărul lor se multiplică. Atunci când sunt sub perfuzii într-un salon, altul este la…Nu putem vorbi de constituirea de grupe”, a afirmat Sorin Cîmpeanu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Abonare newsletter

Popular

Mai multe articole
Recomandate

Apel al salvamontiștilor: Nu mergeți pe MUNTE în pantofi sau SANDALE

După un sezon în care nu a trecut nicio...

SURSE: Guvernul taie fondurile serviciilor SECRETE la rectificarea bugetară

Guvernul condus de generalul (r) Nicolae Ciucă dorește să...

Președintele ANAF a prezentat topul „șmecherilor” care sfidează STATUL

Cea mai mare diferenţă dintre veniturile declarate de un...