joi , 9 decembrie 2021 5:17 pm
Iasi booked.net
-1°C

Ministrul Culturii salută SFR!

Ministrul Culturii, domnul Bogdan Gheorghiu, a trimis un mesaj felicitare pentru debutul celei de-a XII-a ediții a singurului festival din România dedicat filmului românesc.

Managerul Ateneului Național din Iași, domnul Andrei Apreotesei, a dat citire textului în fața publicului numeros adunat în Piața Unirii din Iași, la Gala de deschidere a Festivalului:

Capitala culturală a Moldovei, Iașul, găzduiește începând de astăzi Serile Filmului Românesc – un exemplu relevant despre cum o inițiativă studențească se poate transforma într-un fenomen cultural.

Asociația Studenților Jurnaliști din Iași a inițiat, din dragoste pentru filmul românesc, acest festival, care anul acesta a ajuns la cea de-a XII-a ediție. Încet, dar cu pași siguri, evenimentul ieșean a strâns în jurul său tot mai multe nume de marcă ale cinematografiei românești, pe care cu îndârjire și-a propus să o promoveze.

An de an, cinefilii sunt invitați să urmărească pe lângă filme noi, de debut, scurtmetraje și filme românești din diferite perioade, alături de actori, regizori, scenariști și critici de film. Acest concept al festivalului ieșean facilitează dialogul cu publicul și poate acum, mai mult ca oricând, ne va oferi din nou sentimentul de normalitate. Publicul are nevoie de artă, creatorii au nevoie de reacția și căldura publicului.

Felicit organizatorii, le urez succes pe acest drum pe care au pornit, deoarece sunt convins că vor mai urma numeroase alte „Duble”!

Vizionare plăcută!

Bogdan Gheorghiu,

Ministrul Culturii în Guvernul României

Recomandări

Proiecte noi la Ateneul Național din Iași

Ateneul Național din Iași a pregătit iubitorilor de cultură un program cultural-artistic variat, de această …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *