duminică , 18 aprilie 2021 10:03 am
Iasi booked.net
-1°C

Ministrul Culturii a rezolvat scandalul de la Opera Iași: așteaptă un raport

Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, a anunţat joi, 14 ianuarie, că raportul Corpului de control al ministerului privind unele deficienţe semnalate în activitatea Operei Naţionale Române din Iaşi (ONRI) va fi prezentat în curând.

„Aştept în continuare raportul Corpului de control. Noi am avut două controale trimise în ultima perioadă. Unul la Timişoara şi unul la Iaşi. A venit şi perioada sărbătorilor. Am avut atunci, dacă reţin bine, un caz de COVID pe etajul respectiv şi au fost o perioadă unii angajaţi în izolare până s-a finalizat ancheta epidemiologică şi s-au limpezit lucrurile. Ce pot să vă spun este că raportul de la Timişoara este gata şi în scurt timp va fi gata şi cel de la Iaşi, urmând a-l face public”, a spus Bogdan Gheorghiu pentru Agerpres.

În toamna anului trecut, ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, anunţa că a decis să trimită din nou Corpul de control al ministerului la Opera Naţională Română din Iaşi (ONRI), în urma întâlnirii cu reprezentanţi ai sindicatului ARTIS Moldova, ai ONRI şi ai Federaţiei Sindicatelor din Instituţii de Cultură, la solicitarea acestora.

„Suntem receptivi la problemele artiştilor, cu toţii trecem printr-o perioadă dificilă, dar este important să respectăm toate reglementările legale. În urma sesizărilor reprezentanţilor Artis Moldova, legate de noile nereguli de la Opera din Iaşi, am decis să trimit din nou Corpul de control”, declara Gheorghiu, potrivit unui comunicat al Ministerului Culturii.

Potrivit sursei citate, managerii instituţiilor din subordinea Ministerului Culturii sunt evaluaţi anual, conform legii, o nouă evaluare pentru activitatea din anul 2020, la care se vor lua în calcul şi măsuri oferite de Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi şi Curtea de Conturi a României, ar urma să aibă loc în 2021.

Recomandări

Scandal mare la Poli Iași

Azi dimineață a avut loc o ședință între membrii Consiliului Director și primarul Mihai Chirica. …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *