sâmbătă , 4 decembrie 2021 4:26 pm
Iasi booked.net
-1°C

Milioane de români îşi serbează astăzi ziua de nume

Creştinii ortodocşi din întreaga lume îl prăznuiesc, astăzi, pe Sfântul Alexandru, considerat de Biserică drept protectorul omenirii.

Potrivit tradiţiei bisericeşti şi populare, în această zi de sărbătoare se spune că nu este bine să îţi vorbeşti aproapele de rău.

Sfântul Alexandru a fost episcop în Constantinopol în timpul împăratului Constantin cel Mare (313 – 337) şi a participat la Sinodul I Ecumeni de la Niceea în anul 325.

Rugăciunea către Sf. Alexandru

„Suflete, suflete al meu, pentru ce te plângi la Domnul? Căci lenea ta pentru chinurile veșnice mijlocitoare îți este. Dacă darul lui Dumnezeu l-ai cunoaște, cu lacrimi fierbinți ai plânge, suspinând și întristându-te pentru orice păcat, pentru cel mic și pentru cel mare. Strigă către Stăpâna ta să nu te lovească mânia Celui ce ține toate cu dreapta Sa atotputernică, însă eu, păcătosul și leneșul, cel ce am limba vicleană, cum mă voi ruga Stăpânei mele ca să mă izbăvească Domnul de înfricoșata Judecată? Căci tot timpul mă cutremur în inima mea cugetând la înfricoșata Judecată ca să fiu izbăvit de chinurile cele veșnice și de viermele cel neadormit și de întunericul cel mai din afară și de flăcările cele nestinse”.

Recomandări

Mesajul IPS Mitropolit Teofan la sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva

Reprezentanții Mitropoliei Moldovei și Bucovinei au transmis mesajul IPS Mitropolit Teofan al Moldovei și Bucovinei, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *