joi , 25 aprilie 2019
Iasi booked.net
-1°C

Mii de țigarete de contrabandă ascunse în spații special amenajate în autoturisme (VIDEO)

Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi, împreună cu lucrători vamali, au descoperit peste 24.600 de țigarete ce urmau să ajungă pe piaţa neagră din România.

În toate cazurile, ţigaretele erau ascunse în diferite locuri sau în spatii special amenajate prin tăiere, sudură și îmbinări cu șuruburi în autoturisme.

În data de 07 februarie a.c, în jurul orei 08.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa-I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară, cetățeanul din R. Moldova V. L., în vârstă de 26 de ani, conducând un autoturism marca Hyundai, înmatriculat în România.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra autoturismului și persoanei, în urma căruia echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră și lucrători vamali, a descoperit ascunse în spații special amenajate prin tăiere, sudură și îmbinări cu șuruburi, în portbagajul, aripile spate și pragurile autoturismului, cantitatea de 18.120 de țigarete, de proveniență duty-free.

Ţigarete de contrabandă, descoperite ascunse in spatii special amenajate in autoturisme

Ţigarete de contrabandă, descoperite ascunse in spatii special amenajate in autoturismePoliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi, împreună cu lucrători vamali, au descoperit peste 24.600 de țigarete ce urmau să ajungă pe piaţa neagră din România.În toate cazurile, ţigaretele erau ascunse în diferite locuri sau în spatii special amenajate prin tăiere, sudură și îmbinări cu șuruburi în autoturisme. https://www.politiadefrontiera.ro/ro/iasi/i-tigarete-de-contrabanda-descoperite-ascunse-in-spatii-special-amenajate-in-autoturisme-15844.html

Publicată de Poliția de Frontieră Iași pe Vineri, 8 februarie 2019

Conform prevederilor legale, colegii noștri au reţinut ţigaretele în valoare totală de 4.349 de lei, l-au sancţionat contravenţional pe tânăr cu amendă în valoare de 10.000 de lei. Totodată, a fost reținut în vederea confiscării și autovehiculul, în valoare de 10.000 de lei, folosit la transportul tigărilor.

În Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni- I.T.P.F. Iași, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară, cetățeanul din R. Moldova V.J., în vârstă de 29 de ani, conducând un autoturism marca Volkswagen Passat, înmatriculat în R. Moldova şi cetăţeanul român D.C., în vârstă de 53 de ani, conducând un autoturism marca Mercedes, înmatriculat în România.

În baza profilelor de risc, s-a procedat la efectuarea unor controale amănunţite asupra mijloacelor de transport. Astfel, echipele comune de control formate din poliţişti de frontieră și lucrători vamali au descoperit, ascunse în diferite locuri in cele doua autoturisme (torpedou, sub aripa şi cotiera), cantitatea de 3.900 de țigarete, diferite mărci.

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reţinerii ţigărilor în valoare totală de 1.857 de lei, sancţionarea contravenţională a celor doi bărbaţi cu amenzi în valoare totală de 10.000 de lei.

Recomandări

Șofer român descoperit în trafic cu asigurare RCA falsă

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Berezeni efectuează cercetări în cazul unui …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *