marți , 27 octombrie 2020 12:21 am
Iasi booked.net
-1°C

Mii de locuri de muncă vor dispărea din România în următorii 10 ani

Specialiștii spun că peste 600.000 de locuri de muncă din România vor dispărea, ca urmare a automatizării şi a noilor tehnologii ce vor apărea.

Din agricultură şi producţie vor dispărea sute de mii de angajaţi, care vor fi înlocuiţi de roboţi sau de inteligenţa artificială. Vor rămâne fără loc de muncă însă, doar cei care nu se adaptează, conform specialiştilor.

Vestea bună este că peste 325.000 de locuri de muncă vor fi create în aceste domenii până în anul 2028, potrivit celor de la PriceWaterhouseCoopers. Cele mai multe în sănătate, unde creşterea este de peste 20%. Apoi în educaţie şi formare, un plus de 17 procente. Domeniile financiar şi HoReCa vor fi şi ele “de viitor” – după cum rezultă din analiză.

La polul opus sunt în pericol de transformare sau chiar eliminare peste 275.000 de locuri de muncă mai ales în agricultură şi producţie sau utilităţi. Culmea este că România este axată economic chiar pe aceste domenii. Agricultură, producţie, construcţii şi transport. Deci vor trebui reformate exact sectoarele cu cei mai mulţi lucrători.

Recomandări

Coadă la Penitenciarul Iași pentru depunerea dosarelor de angajare

În cursul zilei de ieri, 8 octombrie 2020, s-a format coadă la Penitenciarul Iaşi. Circa …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *