luni , 21 iunie 2021 3:08 am
Iasi booked.net
-1°C

Mihai Chirica candidează la alegerile locale din partea PNL (UPDATE)

UPDATE: Informația conform căreia Mihai Chirica va candida la alegerile locale din partea PNL a fost confirmată de către deputatul Marius Bodea. 

Bodea a susținut că decizia i-a fost comunicată ieri, de către conducerea centrală a PNL, și că l-a mâhnit profund. Opinia acestuia a făcut obiectul unui comunicat de presă.

„Având în vedere întârzierea unei reacții oficiale a PNL Iași referitor la informațiile apărute în spațiul public, privind desemnarea d-lui Mihai Chirica, în calitate de candidat al PNL Iași, pentru funcția de primar al Iașului, deputatul liberal Marius Bodea face următoarele precizări:

Ieri, conducerea centrală a PNL, în prezența domnului Costel Alexe, președintele PNL Iași, mi-a prezentat decizia de a-l aduce în PNL Iași pe domnul Mihai Chirica și de a-l desemna candidat pentru un nou mandat de primar. Este o decizie care mă mâhnește profund. Mi-aș fi dorit ca decizia să fie explicată asumat de către colegii mei încă din momentul în care a încolțit această idee. Împreună cu colegii mei, cei care cred în continuare că Iașul merită mai mult, vom stabili ce trebuie făcut mai departe, dar vă asigur că nu voi fi adeptul unor răfuieli publice care să genereze un prejudiciu partidului de care aparțin de 22 de ani”, a transmis deputatul Marius Bodea.

Marius Bodea spune că justificarea ce stă în spatele acestei decizii politice a fost ca Costel Alexe să își maximizeze șansele pentru câștigarea Consiliului Județean Iași, fructificând un potențial aport electoral suplimentar pe care i l-ar aduce candidatul Mihai Chirica și pentru a maximiza inclusiv scorul politic local.

„Pot înțelege realitatea unor astfel de calcule pragmatice, pentru a obține un scor politic pe termen scurt, dar, pe termen lung, este o decizie greșită. Din toată această poveste, au sigur de câștigat doi oameni. Pierd însă liberalii autentici și mai ales ieșenii care cred într-o reformare a administrației publice locale. Un partid puternic, cum este astăzi PNL, cu toată determinarea sa, nu va putea schimba metehnele unui individ care a crescut în administrație timp de 18 ani la pieptul PSD”, a declarat Marius Bodea.

ȘTIREA INIȚIALĂ: Primarul Iașului, Mihai Chirica, va candida din partea PNL la următoarele alegeri locale, spun surse din rândurile liberalilor. 

Decizia finală a fost luată marţi, la Bucureşti, fiind comunicată totodată şi celor mai importanţi lideri ai PNL de la Iaşi.

 

Recomandări

Iașul are viceprimari

Consiliul Local Iași ales viceprimarii municipiului. Daniel Juravle de la PNL și USR-istul Cezar Baciu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *