vineri , 21 ianuarie 2022 5:26 pm
Iasi booked.net
-1°C

Mihai Chirica a anunțat noul city manager al Iașului. Petru Movilă a obținut funcția publică

Iasul are un nou city manager in persoana fostului deputat Petru Movila, presedinte PMP Iasi. Anuntul a fost facut public astazi intr-o conferinta de presa organiza la Palatul Roznovanu. Movila va avea mai mult atributii de reprezentare a municipalitatii in relatia cu Guvernul, Parlamentul, Prefectura sau CJ.

Fostul deputat Petru Movilă a fost răsplătit cu o funcţie publică, după ce, în Consiliul Local, cei doi consilieri PMP ajută la formarea unei majorităţi. Atribuțiile noului adminsitrator public sunt mai mult de reprezentare a Primăriei în relaţia cu structuri ale statului şi fără o legătură directă cu serviciile municipalităţii.

”Fie că vorbim de Iași unitate administrativ teritorială distinctă, fie că vorbim de municipiul Iași în angrenajul care înseamnă zona metropolitană, Moldova se dezvoltă sau alte parteneriate pe care municipiul Iași le are în regiunea de Nord-Est. Administratorul public sau city managerul lucreză în baza atribuțiilor pe care i le stabilește primarul. Nu au program de guvernare, nu alte concursuri de idei și soluții. Acestea sunt evaluate de primar, pentru că administratorul public sau city managerul se stabilește de către primarul localității sau de către președintele asociațiilor intercomunitare de CJ atunci când acestea există.”- a declarat Petru Movilă, președinte PMP Iași

Pe plan local, cei doi consilieri PMP asigură majoritatea în CL alături de PNL și consilierul exclus din USRPLUS, Cezar Baciu. Noul administrator public al Iaşului a fost deputat de Iaşi în perioada 2004 – 2020: patru mandate, din partea PD, PDL şi, în final, PMP. Anul trecut, partidul său (PMP) nu a obţinut destule voturi pentru a putea intra în Parlament.

Recomandări

Wi-fi GRATUIT in mai multe zone din IAȘI

Municipalitatea ieșeană continuă implementarea conceptului smart city și pune la dispoziția tuturor cetățenilor zone publice …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *