miercuri , 23 iunie 2021 11:34 am
Iasi booked.net
-1°C

Mihaela Poroșnicu este noul director al Colegiul Agricol din Husi

Schimbare surprinzătoare la conducerea Colegiului Agricol “Dimitrie Cantemir” din municipiul Huși. Profesoara Mihaela Poroșnicu a fost numită în funcția de director al Colegiului, spre stupoarea unora, care știau dintr-o ședință din luna august, făcută la nivelul școlii, că noua echipă de conducere va fi formată din fostul director, prof. dr. Teodor Botezatu, și profesoara Mirela Dinu, în calitate de director adjunct.

Potrivit vremeanoua.ro, iatã cã Inspectoratul Scolar a venit cu o surprizã: a numit-o în functie pe Mihaela Porosnicu, o profesoarã de Contabilitate. Sefa de promotie din 2019, Florentina Pãcuraru, a fost elevã în clasa Mihaelei Porosnicu si spune despre fosta sa dirigintã cã “este una dintre cele mai îndrãgite profesoare din scoalã”. Dacã numirea directorului i-a luat prin surprindere pe toti, tabãra lui Teodor Botezatu s-a regrupat rapid si, spun gurile rele, a reusit sã amâne numirea directorului adjunct. Mihaela Porosnicu si-ar fi dorit sã facã echipã cu profesoara de Francezã, Anca Ghiurtu, însã cea mai aprigã contestatarã a acesteia a fost secretara scolii, care îi este si cumnatã.

Dupã demisia celor douã profesoare, Marilena Vasilescu (director) si Ana Maria Sîrbu (director adjunct), care au venit la conducerea Colegiului Agricol la începutul anului scolar 2017 – 2018, s-au vehiculat mai multe nume care ar fi avut sanse sã preia conducerea institutiei. Motivele pentru care vechea echipã si-a dat demisia au rãmas necunoscute oficial, însã colegii de cancelarie au spus cã, cel putin într-unul din cazuri, dorinta de a petrece mai mult timp cu familia, cu copii, ar fi fost un motiv întemeiat sã renunte la solicitanta functie. “Doamna Vasilescu si doamna Sîrbu s-au dovedit a fi competente în posturile de conducere. Au fost serioase, au fãcut o anumitã ordine în scoalã. S-au implicat si au muncit serios. Dar a te ocupa de un asemenea liceu înseamnã un volum de muncã urias. Decizia de demisie le-a apartinut, însã meritã felicitãri pentru cum s-au descurcat în cei doi ani”, au spus colegii acestora.

Unii se temeau cã revine Teodor Botezatu la conducere!

În luna august, sustin profesorii de la Colegiul Agricol, s-a tinut o sedintã, în care s-a discutat si despre succesorii de la cârma scolii. Ei bine, în termeni destul de hotãrâti, s-a concluzionat cã ar putea reveni din nou în fruntea institutiei prof. dr. Teodor Botezatu, alãturi de profesoara de chimie Mirela Dinu, ca adjunct. “Domnul Botezatu a fost director ani la rând, are experientã. Era mai sever, poate de asta nu toti l-au simpatizat. Au fost câteva probleme din cauza asta. Doamna Dinu, la rândul ei, este o profesoarã bunã, este autoritarã. Toatã lumea, dupã sedinta din august, a spus cã vin domnul Botezatu cu doamna Dinu sã preia conducerea. De aceea n-am crezut cã doamna Porosnicu va fi noua directoare. Am crezut cã sunt zvonuri”, au spus, mirati, colegii de cancelarie.

Recomandări

Ministrul Educației dorește să sprijine copiii cu probleme de sănătate

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a precizat că are în vedere promovarea unei Ordonanțe de Urgență …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *