Mesajul unui medic după ce a făcut vaccinul anti-covid

Date:

Medicul Gabriel Copciag, directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgentă din Pitești a transmis un mesaj celor care s-au dovedit a fi reticienti în legătura cu vaccinul împotriva COVID-19. Doctorul s-a vaccinat, iar după vaccinare acesta a postat un mesaj prin care doreşte să elimine orice dubiu referitor la vaccin.

În postarea publicată pe o reţea de socializare, medicul afirmă faptul că omenirea are, în cele din urmă, un răspuns la pandemia care a făcut ravagii la nivel mondial.

Directorul medical din cadrul Spitalului Judeţean de Urgentă din Pitești, dr. Gabriel Copciag, s-a vaccinat împotriva COVID-19. După ce i s-a administrat doza de vaccin, medicul şi-a spus părerea despre vaccinul Pfizer. Acesta laudă faptul că omenirea are, în sfârșit, o armă împotriva pandemiei de la nivel mondial:

După luni de zile, în condiţii fără precedent, extrem de dificile şi cu resurse terapeutice limitate, în care am tânjit practic după arme eficiente, ni s-a oferit, în sfârşit, ceva palpabil, ceva care şi-a dovedit eficienţa în studii pe o populaţie foarte mare de indivizi – singura modalitate de combatere a noului virus. Este păcat să nu profităm de această şansă. Mulţi vor spune că vaccinul nu are proba timpului, dar eu aş aminti de impredictibilitatea virusului – atât cea imediată, prin manifestările variate cu potenţial letal de la o persoană la alta, cât şi cea pe termen lung – nu ştim ce consecinţe există secundar leziunilor apărute în timpul infecţiei”, a spus medicul după imunizare .

Dr. Gabriel Copciag a explicat pe pagina de Facebook a Spitalului Judeţean de ce s-a vaccinat.

Acest virus a decimat familii, ne-a învins de multe ori, la propriu, prin pierderea colegilor şi prietenilor, a adus suferinţă celor afectaţi şi celor apropiaţi lor. Am văzut paturi eliberându-se într-un ritm ameţitor şi nu pentru că pacienţii se vindecau. Apoi, la fel de repede, am văzut paturile reocupându-se. Să nu uităm şi de implicaţiile asupra calităţii vieţii, a izolării, a şomajului, a economiei cu tot ce înseamnă ea. Încă de anul trecut, din lună martie, ne-am dorit cu toţii să ne recâştigăm vieţile. Acum avem şansa să o facem. Eu m-am vaccinat împotriva Covid-19. Am făcut-o pentru progres şi pentru revenirea la normalitate. Tot ce s-a întâmplat în anul 2020 să rămână în urmă, pentru că medicina bazată pe dovezi a schimbat cu adevărat cursul evoluţiei noastre în timp”, a mai spus directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti.

In altă ordine de idei, România ar putea primi, in afară de vaccinul pfizer si vaccinul Moderna. Vorbim despre faptul că in decursul zilei de ieri, 6 ianuarie 2020, Uniunea Europeană a aprobat vaccinul Moderna, potrivit bzi.ro.

Acest ser a fost aprobat începând cu 18 decembrie de către Food and Drug Administration din Statele Unite. Are o rată de eficacitate de 94,1% (comparativ cu 95% pentru vaccinul Comirnaty de la Pfizer-BioNTe) și trebuie inoculat în două doze de 100 μg, administrate în braț, la o distanță de 28 de zile. Mai presus de toate, are avantajul de a putea fi păstrat la -20°C (față de -80°C pentru vaccinul Pfizer-BioNTech).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Abonare newsletter

Popular

Mai multe articole
Recomandate

Procurorul șef al DNA, Crin BOLOGA, va efectua o vizită la Washington

Cu prilejul Zilei Internaționale Anticorupție (9 decembrie), procurorul șef...

OFICIAL! Polițiștii locali vor putea aplica amenzi în zona rutieră. Legea a fost promulgată

Președintele Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, legea care oferă...

”Atenție, aterizăm!” se joacă MÂINE, 8 decembrie, la Cinema VICTORIA

Adaptare după celebra comedie franțuzească de situație “Boeing Boeing”...

Ieșeanca Oana Boca Stanescu este noul director al Centrului Național al Cărții

Ieșeanca Oana Boca Stanescu este noul director al Centrului...