vineri , 14 august 2020 11:35 pm
Iasi booked.net
-1°C

Mesajul tranșant al medicilor ieșeni către conducerea Consiliului Județean Vaslui

Consilierul personal al lui Dumitru Buzatu se află în stare foarte gravă la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași. Acesta este internat în secția Anestezie Terapie Intensivă, unde este ajutat să respire cu ajutorul aparatelor.

Cadrele medicale sunt extrem de rezervate în privința prognosticului stării de sănătate, mai ales că pacientul are multiple comorbidități. Medicii au avut un mesaj pentru conducerea Consiliului Județean Vaslui, instituție unde lucrează bărbatul infectat. “S-ar face o  greșeală foarte mare dacă nu se testează personalul, mai ales că vorbim de o instituție cu mulți angajați, unde interacțiunea e aproape inevitabilă. Gradul ridicat de contagiozitate, dar  și evoluția fulminantă a bolii, mai ales în cazul pacienților și cu alte comorbidități, ne arată că nu trebuie să luăm în derâdere acest virus, ba din contra, să fim cât se poate de responsabili.”

Inainte de a fi consilierul personal al lui Buzatu, bărbatul infectat a lucrat în Compartimentul Tehnic al Consiliului Județean, de unde DNA Iași a ridicat zeci de saci cu documente într-o anchetă desfășurată cu mai mulți ani în urmă. Procurorii anticorupție nu au reușit să dovedească nicio ilegalitate, asta, spun surse demne de încredere, și datorită  respectivului angajat de la Tehnic. Pentru loialitatea cu care și-a slujit șefii, Dumitru Buzatu a hotărât să-l ia sub aripa lui, numindu-l consilierul său personal. Pe lângă sfaturile pe care i le dă, consilierul mai îndeplinește, din când în când, și funcția de secretar al președintelui CJ, mai ales atunci când Ana Maria Obreja pleacă cu Buzatu în teritoriu. Angajații Consiliului Județean Vaslui sunt îngrijorați acum de turnura pe care ar putea-o lua acest caz, mai ales că unii dintre ei au probleme de sănătate. Cu toții așteaptă ca autoritățile sanitare să demareze ancheta epidemiologică pentru a fi stabiliți și izolați contacții direcți ai consilierului, potrivit vremeanoua.ro.

 

Recomandări

Managerul Spitalului Judeţean Vaslui, în stare gravă la spital cu suspiciune de COVID-19

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă, Ana Rinder (43 ani), a ajuns marţi, 11 august în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *