marți , 19 ianuarie 2021 2:30 pm
Iasi booked.net
-1°C

Mesajul Ministrului Turismului din Grecia, pentru români

Date fiind cozile imense la intrarea în Grecia, ministrul le recomandă turiştilor români să folosească punctul defrontieră Promachonas.

Ministrul a declarat că se are în vedere ţara de unde vin aceşti turişti care sunt testaţi la graniţă. „Nu e vorba despre oamenii în sine, ci de datele epidemiologice dintr-o anumită arie geografică, acelea le luăm în considerare. Dacă un grec se întoarce din România are aceleaşi şanse să fie testat precum un român. Aşadar nu e vorba despre cetăţeni, ci despre ţara de unde vin şi despre cum evoluează situaţia acolo”.

Un turist testat trebuie să fie precaut până în momentul aflării rezultatului. Nu trebuie să să meargă în multe locuri deoarece, în cazul unui test pozitiv, acesta trebuie să refacă tot traseul parcurs. Precauţia durează 24 de ore. Turistul testat pozitiv intră în carantină, dar familia nu e nevoită să facă acest lucru, dacă nu are COVID, scrie adevarul.ro.

„Vom face tot ce ne stă în putinţă să deschidem cât mai curând alte variante de tranzit şi să limităm problemele cu care se confruntă turiştii. Dar deocamdată cei care îşi fac planuri trebuie să ia în considerare că drumul cu maşina va fi mai lung. Îi îndemn pe oameni să completeze formularul online înainte de a ajunge în Grecia, înainte de ajunge la graniţă, pentru că deşi suntem flexibili cu cei care nu au completat formularul, din păcate cei care nu au făcut-o vor fi testaţi cu toţii. Aşa că cea mai simplă variantă e să completeze formularul din vreme astfel încât procesul de selecţie să fie iniţiat, iar unii să evite testarea”, mai spune ministrul Turismului din Grecia.

Recomandări

Iașul, pe locul 3 în preferințele călătoriilor pentru români în 2020

Anul 2020 a fost un an atipic, dificil și neobișnuit, el a schimbat modul în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *