miercuri , 20 noiembrie 2019 6:30 am
Iasi booked.net
-1°C

Meriți să trăiești fără teamă! Legile sunt în favoarea ta! IPJ a lansat o campanie de prevenire a violenței domestice

Sub toate formele ei, violenta este o incalcare a dreptului la viata. In ultima perioada IPJ Iasi acorda prioritate eforturilor de a reduce toate formele de violenta asupra femeii.

Statul trebuie să acționeze în aşa fel încât să asigure protecţia efectivă a victimelor, să îmbunătăţească accesul lor la justiţie și accesul la servicii adecvate, garantând respectarea tuturor drepturilor acestora.

In acest context, Inspectoratul de Politie Judetean Iasi, alaturi de alti parteneri, au lansat o campanile de prevenire si combatere a violentei domestic. Sunt scoase in evidenta, mai ales, masurile de protectie ce pot fi solicitate de victime.

“Astazi am lansat proiectul “Meriti sa traiesti fara teama!”  in cadrul Inspectoratului Judetean de Politie, alaturi de partenerii nostril traditional Inspectoratul Judetean Scolar, Directia de Asitenta Sociala, Directia de Asistenta  Sociala si Protectia Copilului dar si alti parteneri, cu scopul de a atrage atentia de  preveni si de a informa cetatenii, dar si celelalte autoritati publice pe linia combaterii si prevenirii violentei domestice.” – a declarat Considerăm că statul trebuie să acționeze în aşa fel încât să asigure protecţia efectivă a victimelor, să îmbunătăţească accesul lor la justiţie și accesul la servicii adecvate, garantând respectarea tuturor drepturilor acestora.

Aceasta campanile vizeaza si tinerii liceeni, printre care fenomenele de violenta sunt tot mai frecvente.

”Ne-am bucurat ca acest proiect isi propune in primul rand preventie, isi propune ca la o varsta la care educatia este foarte foarte importanta, varsta scolara, o varsta la care se creeaza atitudini se creeaza caractere, atitudini fata de ce se intampla in societate, avem posibilitatea ca specialisti din cadrul politiei sa explice copiilor, generatiei viitoare, generatiei care va reactiona la aceste idei pe care le lanseaza colegii nostri politisti, la aceste provocari pe care le discuta temele acestui proiect, ne bucuram ca acesti copii au posibilitatea de a interactiona cu coledii din politie, cu specialisti.”- a declarat Bogdan Gabriel Barzoi, Inspector scolar general adjunct Iasi

Toti cei aflati intr-o astfel de situatie si sunt agresati, trebuie sa stie ca legea este in favoarea lor.

”Va spuneam ca legislatia s-a modificat, a aparut acest ordin provizoriu de protectie, au aparut echipele mobile de interventie de la nivel local. Rolul nostru ca Directie Generala de Asistenta Sociala este de a coordona aceste activitati la nivel judetean si in acest sens, parteneriatul este foarte bun pentru ca ne da posibiliattea sa venim in contact cu tot ce inseamna institutii din local.” – a declarat și Ion Florin, director DGASPC Iasi

Recomandări

Tolea Ciumac, cotat cu prima şansă în duelul cu Rambo al Moldovei

Pentru prima oară, de la lansarea proiectului, Dynamite Fighting Show va organiza o gală în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *