luni , 21 septembrie 2020 5:41 am
Iasi booked.net
-1°C

Medicul Tudor Ciuhodaru: „În continuare, testăm puțin și prost!”

Soluţia la criza sanitară din prezent este testarea extinsă şi gratuită a populaţiei pentru COVID-19, declară la RFI eurodeputatul PSD Tudor Ciuhodaru, medic la Spitalul Clinic de Urgenţă „Nicolae Oblu” din Iaşi.

„Toate ţările care au avut succes în combaterea pandemiei au aplicat două lucruri simple: testare, izolare”, spune eurodeputatul PSD, potrivit nordestnews.ro

Tudor Ciuhodaru crede că strategia Guvernului în criza sanitară COVID-19 este greşită: „Eu sunt cel care a susţinut de la început că trebuie o nouă strategie şi evoluţia numărului de cazuri în România la ora actuală arată clar că strategia actuală este greşită (…). Este un nou semnal de alarmă privind erorile şi haosul privind strategia şi aplicarea măsurilor din această pandemie. Majoritatea reacţiilor au fost tardive şi mai mult pompieristice, decât ştiinţifice şi nici acum nu văd vreun semn de trezire în ceea ce priveşte prevenirea unor astfel de situaţii”.

El cere un program de testare extinsă gratuită pentru COVID-19: „Nu testăm, suntem condamnaţi. Testarea extinsă, atenţie, gratuită, a contacţilor şi a celor expuşi, chiar asimptomatici, printr-un program naţional de testare extinsă, aşa cum tot propun de multe luni, dar nu aude nimeni, e singura opţiune sănătoasă, dublată, atenţie, de izolare şi tot atenţie, voluntară, de prevenţie şi întrerupere a transmiterii acestui virus (…). În continuare, testăm puţin şi prost”.

Tudor Ciuhodaru spune că „testarea extinsă e blocată. Mergem pe definiţii aberante de caz, adică testăm doar în zone vulnerabile, cu risc epidemiologic crescut, în spitale, în căminele pentru vârstnici, la persoane instituţionalizate, unde evident că numărul de cazuri e mult mai mare decât în populaţia generală. Toate ţările care au avut succes în combaterea pandemiei au aplicat două lucruri simple: testare, izolare”.

Recomandări

Șapte copilași din Iași sunt internaţi cu Covid-19. Cel mai mic are doar 3 luni

Șapte copii din Iași sunt internați la Spitalul de Boli Infecțioase, după ce au fost …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *