Medicul ieșean Tudor Ciuhodaru DISTRUGE certificatul verde: Noi vrem să OPRIM pandemia sau vrem să dăm o hârtie?

Date:

Certificatul de vaccinare este o formă indirectă de forțare, declară eurodeputatul PSD Tudor Ciuhodaru, medic la Spitalul Clinic de Urgență „Nicolae Oblu” din Iași.

Tudor Ciuhodaru spune, despre măsurile anunțate de autorități pentru valul cinci al pandemiei de COVID-19, că „pentru prima dată se vine cu o strategie coerentă”.

Tudor Ciuhodaru afirmă, la RFI, despre pregătirea valului cinci că „pentru prima dată se vine cu o strategie coerentă și este bazată pe trei direcții clare: diagnostic precoce, tratament eficient și asigurarea accesului la tratament pentru toate categoriile de pacienți. Practic, acel plan B de care tot spun de la începutul pandemiei”.

Întrebat când va introduce coaliția certificatul Covid la locul de muncă, pentru a stimula campania de vaccinare, medicul-europarlamentar a răspuns: „Vreau să întreb și eu retoric, ce vrem să facem, vrem să oprim pandemia sau vrem să dăm o hârtie care nu știu ce valoare are?”.

Certificatul verde arată doar că posesorul s-a vaccinat, dar el poate fi infectat și poate transmite boala și ne uităm ce se întâmplă la ora actuală în UE, adică suntem pe un teren minat, din acest punct de vedere și atât timp cât nu avem o certitudine că oprim acel lanț de transmitere epidemiologic, restul măsurilor sunt practic o patalama inutilă, care dă drepturi unora, limitează drepturile altora, dar de fapt, nu rezolvă problema pandemiei. În multe țări europene care au introdus și certificat verde, numărul de cazuri crește exploziv, așa că prefer măsurile de abordare din punct de vedere medical, științific, în așa fel încât viața noastră a tuturor să fie protejată”, a spus medicul de la Spitalul Clinic de Urgență „Nicolae Oblu” din Iași, care este și eutoparlamentar PSD.

Medicul Tudor Ciuhodaru este de părere că certificatul de vaccinare, până la urmă, rămâne o formă indirectă de forțare la vaccinare.

„Certificatul de vaccinare până la urmă rămâne o formă indirectă de forțare. Din punctul meu de vedere, consimțământul informat rămâne cheia, prezentat beneficiile și riscurile unui astfel de gest, în așa fel încât cine vrea, să o facă, dar în cunoștință de cauză.

Sunt vaccinat și cu a treia doză, lucrez într-un spital clinic de urgență, „Nicolae Oblu”, care a fost în permanență spital de suport de coronavirus, dar a restrânge anumite drepturi, inclusiv cel la muncă, în baza unei hârtii, care din punctul meu de vedere arată doar că ești vaccinat, pentru că vaccinații pot transmite boala, se pot infecta, pot fi neimunizați, iar cei nevaccinați pot fi sănătoși complet sau chiar pot dobândi imunitate, este o măsură pe care nu mi-o doresc și cred că acea lege a drepturilor pacientului trebuie să fie în continuare respectată”, a răspuns europarlamentarul PSD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Abonare newsletter

Popular

Mai multe articole
Recomandate

Piața Producătorilor LOCALI din Zona Metropolitană IAȘI (1 – 2 octombrie)

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Iași (ADI ZMI)...

Parlamentul a votat creșterea SALARIILOR primarilor și președinților de CJ

Plenul Camerei Deputaților a adoptat, marți, în calitate de...

Îi cunoașteți? Acești doi TINERI implicaţi într-un caz de tâlhărie sunt căutați de poliţiştii IEȘENI

Îi cunoașteți? Acești doi tineri implicaţi într-un caz de...

Pasajul SOCOLA urmează să intre în REABILITARE

Pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local...