sâmbătă , 25 mai 2019
Iasi booked.net
-1°C

Medicul chirurg de la Instititul de Boli Cardiovasculare judecat pentru luare de mită poate opera din nou

Judecătorii ieşeni au decis, printr-o decizie definitivă, că un medic chirurg judecat pentru luare de mită poate profesa.

Chirurgul cardiolog Eugen Bitere, de la Instititul de Boli Cardiovasculare, a fost trimis în judecată pentru 11 fapte de corupţie, fiind acuzat, în cele mai multe cazuri, că ar fi cerut mită contra unor operaţii pe inimă. Procurorii susţin însă că doctorul, care este soţul unei foste procuroare, ar fi primit bani şi pentru consultaţii. El nu a putut profesă până la finele săptămânii trecute, fiind plasat sub control judiciar. Curtea de Apel Iaşi a înlăturat însă această interdicţie, menţinând o decizie anterioară a Tribunalului, scrie adevarul.ro.

Potrivit rechizitoriului, o faptă imputată medicului ieşean datează din octombrie 2016, atunci când Bitere ar fi pretins de la pacientul S.D.I. suma de 7.000 de lei în vederea efectuării unei intervenţii chirurgicale. Procurorii spun că pacientul nu a putut obţine această sumă, aşa că i-a oferit chirurgului, printr-un intermediar, „doar” 4.000 de lei.

De asemenea, în perioada 2 februarie – 16 februarie 2017, doctorul ar fi primit 1.000 de lei de la o pacientă pentru a efectua o intervenţie chirurgicală. mai spun anchetatorii că Bitere ar fi pretins pacientului P.V., dar şi fratelui acestuia, suma de 1.500 de euro pentru o operaţie, mai scrie adevarul.ro.

„Deoarece cei doi nu dispuneau de această sumă de bani, a acceptat şi primit în cursul lunii mai 2017 suma de 4.500 lei de la P. G. după ce a efectuat actul medical”, au precizat anchetatorii. Alături de medici, Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi a triis în judecată şi aparţinători de-ai unor pacienţi, acuzaţi de dare de mită.

Recomandări

Află unde poți vota duminică, 26 mai!

Primăria Municipiului Iași aduce la cunoștința cetățenilor cu drept de vot din Municipiul Iași faptul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *