luni , 25 mai 2020 9:03 am
Iasi booked.net
-1°C

Medicul Adrian Streinu-Cercel: “Categoric la începutul lunii iunie se va putea relua activitatea”

Medicul Adrian Streinu-Cercel a declarat, potrivit Mediafax.ro, că în opinia sa, ar trebui ca peste 10 săptămâni să reînceapă activitatea, iar până atunci românii să rămână în case.

Întrebat dacă la începutul lunii iunie s-ar putea relua activitatea, acesta a răspuns „categoric”.

Adrian Streinu Cercel: „Voi contraria pe foarte mulți oameni. Din punctul meu de vedere, mă interesează să nu vă duc pacienții îmbolnăviți, dacă ei se îmbolnăvesc, vreau să văd doar formele ușoare, dacă oamenii mor, despre ce economie mai vorbim noi? Și trebuie o pauză de 10 săptămâni, după care ne putem relua viața. E momentul ca președintele să se implice în mod direct, iar decizia să fie la cel mai înalt nivel posibil, trebuie convocat CSAT.

Moderator: Deci la începutul lunii iunie s-ar putea relua activitatea?

Adrian Streinu-Cercel: Categoric!

Reamintim că medicul Adrian Streinu Cercel declara pe 18 martie că „ar trebui ca toată lumea să stea acasă minimum 6 săptămâni, 8 săptămâni ar fi ok, 10 săptămâni ar fi ideal”.

Acesta explica faptul că unul dintre scenariile luate în calcul este acela că în următorul an de zile 80% din populația de 19 milioane de locuitori a României ar trebui să facă infecția cu coronavirus. Streinu-Cercel susținea că „vârful” epidemiei va fi după Paște, când românii se vor reuni în familii pentru petrecerea sărbătorii, dar că nu ar trebui să facă asta fiindcă cea mai vulnerabilă parte din societate sunt vârstnicii, în rândul cărora infecția cu COVID 19 poate fi fatală.

loading...

Recomandări

Spania ar putea să-și deschidă granițele pentru turiștii străini în luna iulie

Vicepremierul spaniol Teresa Ribera, responsabilă cu măsurile de relaxare, a estimat că reluarea în condiții …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *