Medicii ieșeni au speranțe tot mai mari

Date:

Cazuri tot mai grave ale pacienților infectați cu coronavirus continuă să ajungă la spitalele suport-COVID-19 din județul Iași. Medicii spun însă că unii pacienți internați cu o formă severă a bolii sunt externați din secțiile de Terapie Intensivă. Ieri au fost 212 ieșeni confirmați pozitiv cu coronavirus.

Numărul persoanelor infectate cu o formă severă a infecției cu coronavirus cotinuă să fie la fel de mare în spitalele suport-COVID-19 din Iași. Chiar dacă medicii sunt îngrijorați de o eventuală creștere a numărului după perioada sărbătorilor de iarnă, aceștia au observat că tot mai mulți pacienți sunt externați de pe secțiile de Terapie Intensivă. La Spitalul de Boli infecțioase din Iași, într-o săptămână au fost transferați de la ATI circa 6 pacienți care au ajuns în stare gravă pe o secție COVID-19. Cadrele medicale speră ca în continuare numărul pacienților vindecați să fie tot mai mare, iar pe perioada sărbătorilor de iarnă ieșenii să se protejeze. În ultimele luni au fost afectați și pacienți tineri, aparent sănătoși, evoluția bolii COVID-19 fiind una imprevizibilă, deoarece în orice moment starea pacienților se poate agrava.

Spitalul de Boli Infecțioase din Iași avea ieri 21 de paturi libere pentru pacienții infectați cu coronavirus. În ultima săptămână, aproximativ 6 pacienți infectați cu COVID-19 au fost externați din secția de Terapie Intensivă. Totuși, unitatea medicală nu mai are niciun loc liber pe secția de Terapie Intensivă. Cazurile severe continuă să fie la fel de frecvente.

Ajung cazuri la fel de grave la Spitalul Mobil Lețcani și la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași. Atât tineri, cât și vârstnici sunt internați în secțiile de Terapie Intensivă. Ne bucură să vedem că sunt mai multe externări din aceste secții pe cele de COVID-19. În ultima săptămână au fost 6 externări. Secțiile de Terapie Intensivă continuă să fie ocupate de noi cazuri grave care continuă să ajungă la spital în această perioadă”, a spus dr. Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași.

Pe parcursul celor 10 luni de la debutul pandemiei COVID-19 pe teritoriul județului Iași au fost confirmate 25.857 de cazuri cu persoane infectate cu noul tip de virus. Ieri, un număr de 212 persoane au fost confirmate pozitiv cu coronavirus, iar trei persoane au pierdut lupta pentru viață. Numărul total de decese a atins cifra de 424. În secțiile de Terapie Intensivă ale spitalelor suport-COVID-19 mai erau libere patru paturi. Medicii spun că situația din cadrul acestor secții se poate schimba în câteva minute. În doar o oră, toate locurile pot fi ocupate. Concret, pacienții infectați cu coronavirus care ajung în stare gravă mai au locuri în secțiile de ATI astfel: un pat la Spitalul C.F. Iași, un pat ATI la Spitalul de Neurochirurgie și două la Spitalul Municipal Pașcani.

La nivelul spitalelor suport COVID-19, ieri mai erau ocupate 467 de paturi, din care 63 sunt paturi ATI. În ceea ce privește gradul de ocupare pentru paturile ATI, din cele 63, nouă sunt ocupate la Spitalul de Boli Infecțioase, 18 la Spitalul Mobil Lețcani, șase la Spitalul de Pneumologie, patru la Spitalul Municipal Pașcani, cinci la Spitalul de Recuperare, șase la Spitalul C.F. Iași și 15 la Spitalul de Neurochirurgie. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 26 au fost externate ieri.

Ieri, autoritățile au raportat un număr de 246 de paturi libere în spitalele suport COVID-19: 21 de paturi la Spitalul de Boli Infecțioase, 10 la Spitalul Mobil Lețcani, 37 de paturi la Spitalul Hârlău, opt paturi la Spitalul de Recuperare, 79 paturi la Spitalul C.F. Iași, 11 paturi la Spitalul „Sf. Spiridon”, 17 paturi la Spitalul Militar și 63 de paturi la Spitalul C.F. Pașcani. În ceea ce privește Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon”, centru suport COVID-19 pentru bolnavii care au nevoie de asistență medicală de specialitate, sunt ocupate trei paturi ATI, potrivit bzi.ro.ca

În momentul de față sunt nouă bolnavi confirmați pozitiv cu noul coronavirus care fac dializă în unitatea medicală. Conform datelor centralizate la nivelul Direcției de Sănătate Publică Iași, ieri, un număr de 3.713 de persoane se aflau în izolare, iar 4.695 de persoane erau carantinate la domiciliu. Până în prezent s-au emis în total 25.883 de decizii pentru persoanele aflate în izolare și 26.469 de decizii pentru persoanele aflate în carantină.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Abonare newsletter

Popular

Mai multe articole
Recomandate

Iasul este nominalizat la 4 categorii ale competiției Destinația Anului 2024

Iașul nostru, Palatul Culturii, Casa Muzeelor, Pleiada Boutique Hotel...

Sărbătoarea Florilor FloralIS revine la IAȘI în perioada 26 – 28 aprilie 2024

În perioada 26 - 28 aprilie 2024 Iașul va...

Descoperă calea către succesul copilului tău: PARENTX IAȘI – Resursa Copiilor Împliniți

Într-un efort de a redefini experiența educației pentru părinți...

Locuri de PARCARE scoase la licitație de către primăria IAȘI

Municipalitatea ieșeană, prin Direcția Exploatare Patrimoniu, va organiza pe...