marți , 18 ianuarie 2022 4:48 pm
Iasi booked.net
-1°C

Medicii din Republica Moldova au încheiat cu succes misiunea de la Spitalul Modular Lețcani

Astăzi, 15 noiembrie 2021, începând cu ora 10.00, la sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Mihail Sturdza” al județului Iași, în prezența inspectorului general al IGSU, general-maior Dan-Paul IAMANDI, șefului Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI din Republica Moldova, general-maior Mihail Sofronie HARABAGIU, a prefectului Județului Iași, Marian GRIGORAȘ, medicului șef UPU-SMURD Iași, dr. Diana Cimpoeșu, directorului D.S.P. Iași, dr. Vasile Cepoi, managerului Spitalului Clinic de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva” Iași dr. Florin Roșu, inspectorului șef al ISU Iași, colonel Ionuț-Ciprian Grădinaru și a altor oficialități locale, au participat la ceremonia de înmânare a meritelor deosebite personalului medical participant din perioada a doua în lupta cu noul coronavirus.

În semn de apreciere și recunoștință pentru eforturile lor, prefectul județului Iași, domnul Marian Grigoraș, alături de oficialități ieșene, la finalul misiunii, din partea autorităților locale și județene – a înmânat distincții de onoare personalului participant, iar domnul general-maior Dan-Paul IAMANDI, inspectorul general al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență a înmânat distincții de onoare din partea DSU echipelor medicale din cadrul Ministerului Sănătății și IGSU al MAI din Republica Moldova care au sprijinit statul român în lupta cu pandemia de Covid-19, în perioada 18 octombrie – 15 noiembrie 2021.

La data de 18 octombrie 2021, Comitetul Național pentru Situații de Urgență adopta Hotărârea nr. 89 din 18.10.2021 privind acceptarea asistenței internaționale oferită României de Republica Moldova pentru combaterea pandemiei de COVID-19, la propunerea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență din Republica Moldova și oferta de asistență internațională transmisă de ministrul sănătății din Republica Moldova ambasadorului României, constând în punerea la dispoziție a unei echipe medicale împreună cu echipaje SMURD care să sprijine unitățile spitalicești la îngrijirea pacienților cu COVID-19.

Misiunea umanitară, voluntară, în scopul sprijinirii cadrelor medicale din România, la Iași, în criza sanitară cauzată de noul coronavirus SARS-CoV-2, a avut loc sub egida Uniunii Europene prin instrumentul de finanțare ESI (European Civil Protection And Humanitarian Aid Operations – Emergency Support Instrument).

Relațiile bilaterale strâns legate între România și Republica Moldova continuă să urmărească de o manieră prioritară acordarea de sprijin comun, la nevoie, în spiritul relației speciale bazată pe comunitatea de limbă, istorie și cultură.

Recomandări

Consiliul Județean Iași consolidează parteneriatele din Ucraina și Republica Moldova

Trei delegații din regiunile Vinnytsia și Cernăuți (Ucraina) și din raionul Soroca (Republica Moldova) se …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *