Medicii de familie ieșeni nu au primit stimulentul de risc de 2.500 de lei

Date:

Cei 405 de medici de familie din judeţul Iaşi nu au primit stimulentul de risc, în valoare de 2.500 de lei, acordat personalului medical implicat direct în gestionarea situaţiei provocate de COVID 19.

Am fost nominalizaţi să primim acest stimulent în contextul în care am avut pacienţi confirmaţi cu infecţia cu SARS COV2. Nu știm exact cum se va proceda pentru că o dată ce pacientul a fost confirmat iese din sfera de influenţă a medicului de familie. Și concediile pentru perioada de izolare sunt prescrise de către spital, respectiv Direcţia de Sănătate Publică.

Din momentul spitalizării, noi, medicii de familie nu mai ştim nimic despre pacient, doar dacă a fost pozitiv sau negativ. Va fi foarte greu să spui că unii au tratat persoane simptomatice care au fost depistate pozitiv, iar alţii că au tratat alţi simptomatici, dar care s-au dovedit că nu au COVID 19.

Legislaţia spune că doar medicii care au tratat pacienţi cu COVID 19 pot beneficia de aceşti bani. Normal ar fi ca toți să primească pentru că toţi ne-am aflat în aceeaşi linie şi în acelaşi fel am fost implicaţi. Pe lângă medicii de familie sunt asistenţii medicali şi personalul care are grijă de cabinet, toţi, la fel implicaţi.“, a declarat Anca Deleanu, preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie Iaşi, potrivit realitateadeiași.net.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Abonare newsletter

Popular

Mai multe articole
Recomandate

Pensionarii ieșeni primesc tichete sociale cu ocazia Sărbătorilor de Paști

Cu ocazia Sărbătorilor de Paști pensionarii ieșeni vor primi...

500 de detectoare de fum și monoxid de carbon sunt montate gratuit în județul Iași

Departamentul pentru Situații de Urgență și  Inspectoratul General pentru Situații...

IȘJ Iași organizează o nouă simulare a examenelor naționale în perioada 17-19 aprilie 2024

Simulări ale Evaluării Naționale vor susține și 8.000 de...