Măsurile de urgență care se vor lua la nivelul Municipiului Iași de astăzi

Date:

Comitetul Local pentru Situații de Urgență al Municipiului Iași s-a întrunit ieri pentru a lua măsurile ce se impun în contextul epidemiei de coronavius. 

1. Începând cu data de 16 martie 2020 se anulează programul cu publicul al tuturor departamentelor din cadrul Primăriei Municipiului Iași.

2. Începând cu data de 16 martie 2020 se decalează programul de lucru al personalului angajat din cadrul Primăriei Municipiului Iași și al direcțiilor / societăților care își desfășoară activitatea în sediul de pe șoseaua Națională nr.43, astfel:
– La sediul de pe șoseaua Națională nr.43, programul va începe astfel:
• SC Salubris SA – de la ora 7.00
• Direcția Fond Locativ – de la ora 8.00
• Direcția Exploatare Patrimoniu – de la ora 8.30
• Direcția Evidență Patrimoniu Public și Privat – de la ora 9.00
– Un program similar este valabil și pentru angajații din sediul Primăriei Municipiului Iași din bd. Ștefan cel Mare.

3. Începând cu data de 16 martie 2020 se închide activitatea în următoarele spații aparținând SC EcoPiața SA: talcioc, târgul auto și târgul de păsări.

4. Începând cu data de 16 martie 2020 fiecare vânzător din piețele de pe raza Municipiului Iași are obligația de a purta mască și mănuși de protecție. De asemenea, produsele expuse la vânzare vor fi protejate cu folie transparentă.

5. Poliția Locală Iași va intensifica acțiunile de verificare în piețele publice și private de pe raza Municipiului Iași pentru a evita expunerea produselor la vânzare pe jos.

6. Începând cu data de 16 martie 2020 Direcția de Asistență Socială Iași va închide activitatea centrelor de pensionari și a Centrului de zi pentru persoane vârstnice Vovidenia.

7. Începând cu data de 16 martie 2020 se vor efectua acțiuni de dezinfecție a stațiilor de taxi, precum și a autovehiculelor taxi. Măsura va fi dusă la îndeplinire de SC Servicii Publice Iași SA.

8.1. Începând cu data de 16 martie 2020 se vor efectua acțiuni de dezinfecție a stațiilor mijloacelor de transport public. Măsura va fi dusă la îndeplinire de SC Compania de Transport Public Iași SA.

8.2. Începând cu data de 16 martie 2020 urcarea / coborârea în mijloacele de transport public se va face pe la ușa din mijloc / spate. Se va asigura o zonă de protecție pentru conducătorii autovehiculelor în zona primelor scaune ale mijlocului de transport.

9. Începând cu data de 16 martie 2020 Direcția de Asistență Socială Iași va sista efectuarea anchetelor sociale, excepție făcând doar cazurile solicitate în regim de urgență de către instanțele judecătorești, etc.

10.1. Începând cu data de 16 martie 2020 se suspendă procedurile de licitație organizate de Direcția Exploatare Patrimoniu pentru închirierea parcărilor și procedurile de licitație organizate de pentru închirierea de spații organizate de SC Eco Piața SA, urmând a se derula pe o platformă online.

10.2. Începând cu data de 16 martie 2020 se suspendă activitatea la stadioanele / bazele sportive gestionate de către Direcția Exploatare Patrimoniu.

11. SC Salubris SA, SC Servicii Publice Iași SA, SC Compania de Transport Public Iași SA și Direcția de Asistență Socială Iași vor asigura stocurile de dezinfectanți pentru cel puțin o perioadă de două luni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Abonare newsletter

Popular

Mai multe articole
Recomandate

Pensionarii ieșeni primesc tichete sociale cu ocazia Sărbătorilor de Paști

Cu ocazia Sărbătorilor de Paști pensionarii ieșeni vor primi...

500 de detectoare de fum și monoxid de carbon sunt montate gratuit în județul Iași

Departamentul pentru Situații de Urgență și  Inspectoratul General pentru Situații...

IȘJ Iași organizează o nouă simulare a examenelor naționale în perioada 17-19 aprilie 2024

Simulări ale Evaluării Naționale vor susține și 8.000 de...