miercuri , 28 octombrie 2020 4:52 pm
Iasi booked.net
-1°C

Măsuri pentru prevenirea răspândirii pandemiei COVID-19, dar și pentru reluarea activității socio-economice în Municipiul Iași

Iată măsurile luate astăzi, 11 mai, de Comitetul Local pentru Situații de Urgență al Municipiului Iași!

Art. 1. Începând cu data de 11 mai accesul în mijloacele de transport ale SC Compania de Transport Public Iași SA pentru angajații societăților comerciale sau instituțiilor publice care și-au reluat activitatea se va face cu respectarea măsurilor de protecție (mască și mănuși de protecție), în limita locurilor disponibile pe scaune, și în baza unui document care atestă calitatea de angajat.

Art. 2. Până în data de 18 mai SC Citadin SA va marca peroanele mijloacelor de transport public cu un marcaj specific în vederea asigurării distanței sociale recomandate între călători.

Art. 3. (1) Începând cu data de 18 mai se înființează 45 de puncte de verificare a temperaturii călătorilor în următoarele stații de transport public: Ateneu, Baza 3, Bicaz, Blocuri Cetățuia, Blocuri Ciurea, Blocuri Păcurari, CUG 1, Canta, Casa Sindicatelor, Cimitirul Evreiesc, Dancu, Dr. Savini, Familial, Frigorifer, Gară, Minerva, Mircea Cel Bătrân, Moara 1 Mai Canta, Moara 1 Mai Păcurari, Palatul Culturii, Piața ACB, Piața Independenței, Piața Nicolina, Piața Unirii, Pod Metalurgie, Pod Nicolina, Podu de Piatră, Podu Roș 1, Podu Roș 2, Podu Roș 3, Policlinica Recuperare, Sala Polivalentă, Sg. Grigore Ioan, Bacinschi, Târgu Cucu 1, Târgu Cucu 2, Tătărași Nord, Tătărași Sud, Tehnopolis, Țesătura, Triumf, Tudor Nicolae, Tudor Vladimirescu, Universitate și Zimbru.

(2) Punctele propuse vor fi deservite de angajații SC Compania de Transport Public Iași SA în două schimburi, între orele 6.00 și 14.00, respectiv 14.00 și 22.00, iar în funcție de fluxul călătorilor aceste puncte pot fi modificate.

(3) Angajații SC Compania de Transport Public Iași SA care vor verifica temperatura fiecărui călător înainte de a urca în mijlocul de transport vor purta veste și ecusoane pentru identificare. Accesul în mijloacele de transport public al călătorilor a căror temperatură depășește 37,5 grade Celsius este interzis.

Art. 4. Începând cu data de 12 mai SC Servicii Publice SA va remonta grătarele din zonele de agrement și picnic, dar accesul publicului la acestea va deveni posibil după încetarea stării de urgență și în funcție de eventualele reglementări care se vor adopta la nivel național.

Art. 5. Până la finalizarea stării de urgență, toate celelalte măsuri luate anterior rămân valabile, dacă nu contravin prezentei hotărâri și celorlalte măsuri luate la nivel național.

 

Recomandări

Eveniment pentru iubitorii de rock in Iași!

Se împlinesc 3 ani de când s-au deschis porțile singurului parc natural și de aventură …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *