joi , 23 septembrie 2021 5:36 pm
Iasi booked.net
-1°C

Măsuri de sprijin pentru companiile care au trimis angajații în șomaj tehnic

Violeta Alexandru a declarat sâmbătă seara, la Digi 24, că decizia finală asupra sprijinului care va fi acordat companiilor la reluarea activității va fi anunțată cel mai probabil săptămâna viitoare, „pentru a fi pregătiți pentru momentul 15 mai”.

„Motivul pentru care nu am luat o decizie finală este pentru că țin foarte mult să se pronunțe asupra duratei și asupra domeniilor afectate de această măsură partenerii sociali, cu care suntem într-un dialog continuu. (…) Se prefigurează măsura prelungirii șomajului tehnic pentru acele sectoare de activitate care sunt în continuare restricționate prin deciziile autorităților în paralel”, a spus ea.

Ministrul mai spune că statul ar putea să suporte o parte din salariul celor care se întorc la muncă, acest lucru fiind discutat cu sindicatele și patronatele.

„Nu am luat o decizie cu privire la aceste domenii, dar pot să vă confirm că vor fi firme care vor fi sprijinite în mod activ la preluarea treptată a activității. Vom vedea dacă această măsură activă va dura un număr de câteva luni sau va fi de mai lungă durată. Cert este că în primă instanță va fi un sprijin mai consistent și, așa cum am agreat în principiu cu partenerii, acest sprijin va scădea pe măsură ce activitatea acestor companii se va relua”, a mai spus ministrul.

Recomandări

Percheziții efectuate de polițiști în cazuri de furt

Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Iaşi au efectuat percheziţii domiciliare în dosare penale întocmite sub …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *