marți , 23 iulie 2019 1:59 pm
Iasi booked.net
-1°C

Măsuri de ordine SĂRBĂTORILE IAȘULUI 2018

Cu ocazia manifestărilor prilejuite de Sărbătorile Iaşului, Jandarmeria Iaşi în cooperare cu celelalte forţe de ordine va lua măsuri pentru desfăşurarea evenimentelor într-un climat liniştit şi sigur pentru cetăţeni.

În perioada 10 – 16 octombrie 2018, pentru ca evenimentele să se desfăşoare în condiţii optime de siguranţă, aproximativ 200 de jandarmi ieşeni se vor afla în serviciu, pentru asigurarea măsurilor de ordine la manifestările cultural-artistice și religioase, la care participă un public numeros, precum și pentru asigurarea suportului necesar desfășurării acestor misiuni.

Se au în vedere următoarele manifestări:

Târgul de Toamnă ce are loc în perioada 10 – 16 octombrie, în zonele Hala Centrală, str. Costache Negri, Piața Unirii;

Parcul de Distracții situat la Ștrandul Municipal din zona Cicoarei și care se va derula în perioada 10 – 16 octombrie;

–  Spectacol în cartierul Tătărași – Esplanada Oancea, joi, 11 octombrie;

–  Spectacol în cartierul Nicolina – Esplanada Nicolina I, vineri, 12 octombrie;

Spectacol în cartierul Alexandru cel Bun – Piaţa Voievozilor, sâmbătă,  13 octombrie;

Seara Valorilor, la Primăria Municipiului Iași, duminică,  14 octombrie;

Superconcert ”Sărbătorile Iașului ”- Piața Palatului Culturii Iași, luni, 15 octombrie;

Sfințire Biserică  „Sf. Mc. Iulian din Tars” din Campusul studențesc ”Tudor Vladimirescu” Iași, sâmbătă, 13 octombrie.

Pentru informarea cetăţenilor, în perioada 12-15 octombrie a.c. jandarmii ieșeni se vor afla în PUNCTUL DE INFORMARE, amplasat în zona pietonală de pe bd. Ștefan cel Mare.

La toate aceste evenimente publice, jandarmii vor acționa pentru prevenirea şi combaterea actelor de tulburare a ordinii, care pot afecta buna desfășurare a manifestărilor şi vor interveni, în caz de comitere a unor fapte antisociale, în vederea luării măsurilor legale.

Se continuă desfăşurarea misiunilor de protecţie instituţională, executarea mandatelor de aducere, precum şi misiunile de patrulare în cooperare cu Poliţia în Iaşi, Paşcani, Hîrlău, Tg. Frumos şi Răducăneni.

În vederea evitării evenimentelor nedorite şi a oricăror situaţii de natură să tulbure liniştea publică, recomandăm tuturor persoanelor, care participă la diferitele evenimente, să manifeste răbdare, să respecte indicaţiile forţelor de ordine şi să evite implicarea în conflicte de orice natură, să aibă un comportament decent, în conformitate cu normele de convieţuire socială.

 Cetăţenii pot solicita ori de câte ori este nevoie sprijinul forţelor de ordine publică, fie prin contact direct, fie prin apelarea numărul unic de urgenţe 112.

 

Recomandări

Parcare subterană în Piaţa Naţiunii din faţa Universităţii de Medicină şi Farmacie „Gr. T. Popa”

Primăria Municipiului Iaşi continuă demersurile pentru descongestionarea circulaţiei rutiere în zona centrală a oraşului, anunță …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *