miercuri , 1 decembrie 2021 9:45 am
Iasi booked.net
-1°C

Măsuri de fluidizare a traficului în punctele de frontieră

Apropierea sărbătorilor de iarnă determină o crestere a valorilor de trafic atât pe sensul de iesire din tară cât si pe cel de intrare, fapt pentru care conducerea Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontieră Iasi a luat măsuri pentru asigurarea unui control operativ si fluent în toate punctele de trecere de la frontiera de est.

Pentru evitarea aglomerărilor, au fost dispuse măsuri de suplimentare a personalului politiei de frontieră până la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecărui punct de trecere, în functie de dinamica valorilor de trafic. În afară de folosirea la maxim a infrastructurii punctelor de trecere a frontierei, în limita configuratiei acestora, se vor crea fluxuri suplimentare de control, în funcție de valorile de trafic.

De asemenea, au fost contactate autoritățile de frontieră din Republica Moldova, în vederea stabilirii unor măsuri comune, în baza protocoalelor bilaterale, astfel încât controlul de frontieră să se desfășoare cu operativitate.

În acest an, pentru o cât mai bună informare a participantilor la trafic, Ministerul Afacerilor Interne a distribuit în punctele de trecere a frontierei, prin intermediul personalului Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontieră Iasi, aproximativ 55.500 de flyere cu informații utile privind programul de lucru și modalitatea de accesare a unor servicii publice.

În luna decembrie 2018, frontiera de est a fost tranzitată de peste 697.000 de persoane, precum și de 216.682 de mijloace de transport. Dintre acestea, aproximativ 319.951 de treceri au fost pe sensul de intrare în tară (187.032 cetãteni ai Uniunii Europene si 132.868 cetăteni non – UE).

Ca de obicei, cel mai tranzitat a fost PTF Albita. Astfel, prin acest punct de trecere comună româno-moldoveană au trecut granita, în luna decembrie a anului trecut, aproximativ 260.000 de persoane si peste 71.100 de mijloace de transport. În conditiile în care, conform estimărilor, cel mai tranzitat punct de trecere va fi Punctul de Trecere a Frontierei Albita, politistii de frontieră revin cu precizarea de a fi tranzitate toate punctele de frontieră deschise traficului internațional, existente la granită, astfel încât să se preîntâmpine aparitia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, din cauza unui număr mare de călători, într-un timp foarte scurt.

Recomandări

Atenționare COD GALBEN de vânt și ninsori și COD PORTOCALIU de viscol în Moldova

INFORMARE METEOROLOGICĂ Interval de valabilitate: 30 noiembrie, ora 10 – 01 decembrie, ora 20 Fenomene …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *