joi , 21 octombrie 2021 9:35 am
Iasi booked.net
-1°C

Mașinile electrice premium, vinovate de mai multe accidente decât cele convenționale

Potrivit datelor unei societăți de asigurări, mașinile electrice din categoria premium generează cu 40% mai multe accidente decât variantele lor cu motoare convenționale. Motivul pare să fie accelerația aproape instantanee a mașinilor cu propulsie exclusiv electrică.

Compania franceză de asigurări AXA a efectuat recent un studiu în care a încercat să scoată în evidență diferențele dintre numărul de accidente produse de mașini electrice și cele echipate cu motoare cu combustie internă.

Studiul a relevat că, în medie, mașinile electrice produc la fel de multe accidente ca cele tradiționale, însă o analiză detaliată a scos în evidență câteva diferențe notabile.

Astfel, mașinile electrice de oraș cauzează mai puține accidente decât mașini de oraș cu motoare tradiționale. În schimb, mașinile electrice premium și SUV-urile premium generează cu 40% mai multe accidente decât mașinile din segmente similare echipate cu motoare cu combustie internă.

Reprezentanții AXA consideră că motivul este reprezentat de accelerația mai rapidă a mașinilor electrice, ca urmare a disponibilității imediate a cuplului.

Am observat că mașinile electric de oraș produc sensibil mai puțin accidente. Totuși, dacă ne uităm la mașinile premium și SUV-uri, vedem cu 40% mai multe accidente cu mașini electrice„, afirmă Bettina Zahnd, șefa departamentului de cercetare a accidentelor din cadrul AXA.

De altfel, un sondaj realizat în acest an de AXA a evidențiat că jumătate dintre șoferii de mașini electrice au admis că au fost nevoiți să-și schimbe stilul de condus după ce au renunțat la mașinile cu motoare cu combustie internă.

Pe de altă parte, reprezentanții AXA au afirmat că studiul nu este neapărat unul reprezentativ și că pentru moment nu este clar dacă acesta va avea o influență asupra costurilor pentru polițele de asigurare pentru mașini electrice.

Recomandări

Prețul polițelor RCA a crescut semnificativ

Preţul poliţelor de asigurare RCA a crescut semnificativ în ultimele zile chiar şi cu câteva …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *