joi , 9 decembrie 2021 4:10 pm
Iasi booked.net
-1°C

Masca redevine obligatorie în aer liber și în spații închise

De luni, masca de protecţie pentru Covid 19, redevine obligatorie în România. Aceasta va fi purtată atât în spaţiu închis, cât și în aer liber.

Totodată, se instituie carantina de noapte pentru cei nevaccinaţi, iar petrecerile de nuntă şi botez, precum şi spectacolele şi concertele în aer liber vor fi interzise.

Certificatul verde va fi necesar pentru aproape orice activitate, la restaurant, mall sau în diverse instituţii se va intra doar cu certificat verde care să ateste vaccinarea sau trecerea prin boală, nu şi testarea negativă pentru COVID-19; excepţie fac magazinele alimentare şi farmaciile.

Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din Ministerul de Interne, a explicat de ce nu este permisă prezenţa în astfel de spaţii a persoanelor nevaccinate, dar care au un test negativ.

Raed Arafat: Vor ieşi numai persoanele care sunt vaccinate sau trecute prin boală, care au imunitate, nu persoanele testate, care pot să se infecteze, dacă ajung undeva şi să ajungă la spital mult mai uşor decât cei care sunt vaccinaţi sau trecuţi prin boală. Testaţii sunt vulnerabili dacă se infectează, să facă forme grave, să ajungă la ATI. Ei nu sunt identici cu vaccinaţii sau trecuţii prin boală, care au un sistem imunitar care are memorie, este activat şi care poate reacţiona la virus altfel decât o persoană care nu este vaccinată sau trecută prin boală.

Pentru accesul în instituţiile publice, vizitatorilor le va fi solicitat un certificat verde COVID care să ateste vaccinarea sau trecerea prin boală, însă angajatorul nu le poate cere un astfel de certificat propriilor angajaţi, a mai explicat doctorul Arafat.

Recomandări

Nu puneți mustul la fermentat în spații închise!

Odată cu venirea toamnei și după culegerea viilor, mulți dintre cetățeni pregătesc vinul în gospodării. …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *