duminică , 28 noiembrie 2021 11:30 pm
Iasi booked.net
-1°C

Marius Bodea: Proiect de lege pentru interzicerea oricărui tip de tăiere a pădurilor pe perioada stării de urgență! Jaful din păduri înflorește în plină pandemie!

Deputatul Marius Bodea a inițiat un proiect de lege pentru interzicerea tăierii sub orice formă a  pădurilor pe perioada stării de urgență.

Săptămâna trecută a fost înregistrat un nivel record de exploatare a pădurii: oficial, au fost efectuate aproape 80.000 de transporturi. Din Inventarul Forestier Național, se știe că pe lângă fiecare arbore tăiat legal, un altul este tăiat ilegal în același timp.

„Faptul că în ultima ordonanță militară apare prevederea că Ministerul Afacerilor Interne și Armata, împreună cu Garda Forestieră vor face controale pentru a stopa fenomenul tăierilor ilegale de păduri este o recunoaștere implicită a faptului că în perioada stării de urgență (și nu numai) se comit abuzuri, defrișări ilegale și se distrug păduri. Însă nu e suficient. Forțele de ordine sunt mobilizate în cea mai mare parte în lupta cu pandemia. De aceea, soluția radicală dar corectă pentru situația excepțională în care ne aflăm trebuie să fie interzicerea tăierilor de păduri pe perioada stării de urgență. Soluția ideală ar fi ca această prevedere să se regăsească ca obligație instituită prin ordonanță militară sau prin ordonanță de urgență a Guvernului. Dacă se alege ultima variantă,  retrag proiectul de lege de îndată pentru a nu bloca în niciun fel procesul legislativ al Guvernului”, a declarat Marius Bodea, deputat în Parlamentul României.

Consultați Proiectul de Lege, precum și Expunerea de motive AICI.

Recomandări

Amenzi pentru dezmembrări auto ilegale, în judeţul Botoşani

Comisarii de mediu s-au autosesizat în cazul unui operator economic din judeţul Botoşani care nu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *